Umbraco Website

Nilfisk-Shop

Omzetstijging van 95%!

  • Branche: Zakelijke dienstverleners

  • Diensten: Marketing

  • Platform: Google Ads SearchGoogle Ads DisplayGoogle Ads RemarketingGoogle Shopping

Zoals de naam al doet vermoeden is Nilfisk-shop officieel partner van Nilfisk stofzuiger. In de webshop verkopen zij stofzuigers inclusief accessoires, toebehoren en stofzuigerzakken. Naast hun modellen voor consumenten bieden zij een breed assortiment aan professionele bedrijfsstofzuigers en rugstofzuigers. De missie van Nilfisk luidt als volgt “om wereldwijd duurzame reiniging mogelijk te maken om de kwaliteit van leven te verbeteren”

De uitdaging

In deze case hebben we te maken met een webshop die vanzelfsprekend draait om e-commerce. De uitdaging voor onze Ads specialisten is dan ook om de online productverkoop in Nederland te stimuleren. De focus ligt vooral op een stijging van de productopbrengst.

De oplossing

Naast de Google Search campagnes die al jaren bij VrijdagOnline draaien zijn onze Ads specialisten vanaf november 2021 begonnen met Google Shopping campagnes. Deze zijn opgesplitst in drie productgroepen:

  1. producten + brandnaam
  2. producten zonder brandnaam 
  3. producten met een hogere kostprijs en meer winstmarge


Het doel hierbij is om de totale omzet te verhogen en het bereik te vergroten. Dit mag tegen een lagere ROAS (return on ad spend) dan vóór de lancering van de Google Shopping campagnes. Onze specialisten hebben gezorgd voor meer verkeer naar de website en een bijna verdubbelde omzet!

Aantal klikken

270%

Conversiewaarde

95%

Transacties

70%

Online Marketing Specialist DSC37640739 1

Meer weten? Neem contact op

Mart Bosgraaf

Wil je meer weten over hoe we online winst voor jouw organisatie kunnen behalen? Ik vertel je er graag meer over.

Kennis maken?