Umbraco Website
  • Branche: GGZ

  • Diensten: Advies, Design, Development

  • Platform: Umbraco CMS

De Psychologengroep is een organisatie van GZ-Psychologen, Psychotherapeuten en Klinisch Psychologen die op verschillende locaties (in Groningen, Marum en Haren) psychische diagnostiek en behandeling biedt. De behandelaren van De Psychologengroep zijn niet in dienst, maar werken als freelancers. Binnen de behandeling hebben alle behandelaren hun eigen professionele autonomie en verantwoordelijkheid.

De uitdaging

De Psychologengroep had een verouderde Umbraco website en wilde een aantal bedrijfsprocessen automatiseren. Het handmatig toevoegen van (nieuwe) psychologen en het bijwerken van wachttijden vergde op de oude website veel tijd van de beheerders. De beheerders wilden graag dat de psychologen zelf hun profiel konden bewerken binnen een veilige en afgeschermde omgeving. Bovendien wilden ze dat de eigen bijdrage per verzekeraar automatisch werd berekend en op de website werd weergegeven.

De oplossing

Na een uitgebreide intake hebben we volgens onze PRFT®-werkwijze een plan opgesteld, waarbij we de mogelijkheden en functionaliteiten van de website en het portaal in kaart hebben gebracht. Vervolgens zijn er wireframes ontworpen en hebben onze vormgevers gezorgd voor een modern en fris design. Onze ontwikkelaars hebben de portaal functionaliteiten en de ontwikkeling van de eigen bijdrage module verzorgd.

Depsychologengroep Portaal Persoonsgegevens

Mijn-omgeving voor psychologen en beheerders

De beheerders kunnen in de afgeschermde mijn-omgeving psychologen uitnodigen waardoor er automatisch een account voor hen wordt aangemaakt. Dit heeft geleid tot aanzienlijke tijdsbesparing voor de beheerders in vergelijking met de oude website.

De psychologen kunnen hier hun persoonsgegevens doorgeven, werkgerelateerde informatie aanpassen, locaties en wachttijden doorvoeren. Daarnaast kunnen zij ook intern nieuws bekijken. 

Dynamische locatie- en wachttijdmodule

Eenmaal ingelogd kunnen psychologen hun locaties selecteren en wachttijden invoeren. Op deze manier kunnen bezoekers van de website zien waar en wanneer de psycholoog beschikbaar is.

Psychologenpagina en filter

Elke psycholoog heeft zijn eigen pagina met alle (door hen zelf) ingevoerde informatie. Indien de psycholoog geen patiëntenstop heeft kan de bezoeker zich middels een formulier aanmelden. 

In het psychologenoverzicht kan de bezoeker filteren op basis van type zorg, geslacht en/of locatie om de geschikte psycholoog te vinden.

Depsychologengroep Portaal Wachttijden
Depsychologengroep Portaal Eigenbijdrage (1)

Eigen bijdrage module 

Er is een eigen bijdrage module ontwikkeld om bezoekers gemakkelijk de eigen bijdrage voor behandelingen te laten vinden. Hierdoor zijn de beheerders van de website minder tijd kwijt aan het beantwoorden van vragen over de kosten.

De module stelt de beheerders in staat om verzekeraars, polissen en tarieven in te voeren, en genereert vervolgens een tabel met tarieven voor de eigen bijdrage op basis van de ingevoerde informatie.

Commercieel Directeur DSC40160989 1

Meer weten? Neem contact op

Joost Klein

Wil je meer weten over hoe we digitale (tijds)winst voor jouw organisatie kunnen behalen? Ik vertel je er graag meer over.