Umbraco Website

Digitale producten catalogus

Verhuur en verkoop van technisch hoogwaardige meetinstrumenten

  • Branche: Bouw & installatie

  • Diensten: Advies, Design, Development

  • Platform: Umbraco CMS

Metesco is gespecialiseerd in verkoop en verhuur van meetapparatuur en meetinstrumenten. Een goed advies en een fantastische dienstverlening is voor hen van cruciaal belang. Zij zorgen er voor dat haar klanten snel en voordelig over de meest nauwkeurige en meest recent gecertificeerde meetinstrumenten beschikken. Metesco biedt ook breed programma van diensten zoals: on-site metingen, flowmetingen, kalibraties en nog veel meer.

De uitdaging

Metesco had een verouderde website en wilde deze volledig opnieuw laten bedenken, ontwerpen en ontwikkelen. De nieuwe website moest een veel duidelijker overzicht van de vele producten geven én aangeven dat deze zowel te huur als te koop zijn. Daarnaast moest elk product kunnen worden onderverdeeld in een of meerdere categorieën en labels, zodat klanten op basis van de categorieën en labels uitkomen bij het product naar wens.

De product weergave moest daarnaast worden voorzien van uniforme opmaak en componenten zoals specificaties, downloads en werkwijze.

De oplossing

Na een brainstormfase hebben we een plan geschreven waarin we beschreven hoe we de website moesten inrichten en opmaken. Onze UX designers hebben het wireframe ontwerp gemaakt op basis van de soort bezoekers en hun primaire vragen. Daarna hebben onze vormgevers het design aantrekkelijk en overzichtelijk ontworpen.

Onze ontwikkelaars hebben m.b.v. Umbraco CMS en maatwerk componenten gezorgd voor een big-menu waarin alle categorieën worden weergegeven, labels en tags om aan de producten te hangen en een uitgebreide zoekfunctie welke de gevonden producten per categorie weergeeft. Formulieren zijn automatisch per product gekoppeld voor een snelle verwerking.

Merk En Tags

Kiezen en zoeken op labels

Bezoekers moeten snel bij het door hun gewenste product kunnen komen. Hiervoor kunnen ze naast de zoekfunctie, of de keuze uit het big-menu ook gebruik maken van de productcategorieën die worden weergegeven als categorie-labels op de verschillende pagina's.

Uitgebreide zoekfunctie

Verkoop en verhuur 

In de zoekresultaten worden de beschikbare producten weergegeven in zowel het tabblad verhuur als verkoop. Hierdoor is meteen duidelijk welke producten te koop en welke te huur zijn. In de zoekresultaten is daarnaast in een oogopslag te zien in welke productcategorie het gevonden item is ondergebracht én wordt de product afbeelding weergegeven.

Zoekfunctie
Commercieel Directeur DSC40160989 1

Meer weten? Neem contact op

Joost Klein

Wil je meer weten over hoe we online winst voor jouw organisatie kunnen behalen? Ik vertel je er graag meer over.