Offerte aanvragen

Studiecentrumc2

Google Ads Case

Google Ads Case: Studiecentrumc2

Bij Studiecentrumc2 bieden ze leerlingen ondersteuning bij het leren. Je kunt er terecht voor bijles, huiswerkbegeleiding, coaching en training. Ze hebben locaties in Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Zeewolde en Zwolle. 

De klantvraag

Studiecentrumc2 komt in eerste instantie bij ons voor het ontwikkelen van een nieuwe website. Na de oplevering brengen ze een andere wens naar voren: beter vindbaar zijn in bepaalde regio’s, zodat ze nóg meer leerlingen kunnen bereiken en ondersteunen. Deze wens vertalen wij naar een passende Google Ads campagne, zodat de klant zoveel mogelijk online aanmeldingen krijgt.

Onze uitwerking 

We starten altijd met een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we we alles wat belangrijk is. Denk aan de specifieke diensten die ze aanbieden, de regio voor het adverteren, de USP’s van Studiecentrumc2 en het beschikbare budget. Daarnaast voeren we een zoekwoordonderzoek uit en bekijken we de online concurrentie. Zo weten we precies in welke online markt we ons bevinden. Het doel, de online aanmeldingen, meten we met een conversie tag op de bedankpagina van het aanmeldformulier. Ook alle binnenkomende telefoontjes en e-mails worden door ons bijgehouden via Google Ads.

Opdrachtgever

Studiecentrumc2

Branche

Bijles, huiswerk- en studiebegeleiding 

Diensten

Website
Basis website

Google Ads
Onderzoek 
Advies 
Bouw
Optimalisatie

Het verbluffende resultaat!

We beginnen altijd met een proefperiode van drie maanden. Na deze maanden ziet de klant meteen het effect van ons werk. Na zes maanden kunnen we een mooie vergelijking maken. Je ziet hier dat we na een half jaar indrukwekkende resultaten hebben bereikt voor onze klant.

De cijfers zijn een vergelijking van de gemiddelden na drie en na zes maanden. 

  • Het aantal klikken is gestegen met 14% van 632 naar 1353 
  • Het aantal conversies per maand is gestegen met 200% van 6 naar 24 
  • De kosten per conversie zijn gedaald met 61% van €284,99 naar €155,25

Ook interesse in een Google Ads?

Neem contact op met Jeroen

Jeroen Grinwis

Nieuw Media Consultant

T 085-4019161
E jeroen@vrijdagonline.nl

Ik wil ook een Google Ads