VrijdagOnline e-mail instellingen

Mobiel, Tablet en PC

VrijdagOnline maakt gebruik van de stabiele en betrouwbare hosting servers van Vevida. Ook de e-mail die wij verzorgen wordt gehost door Vevida. Hieronder leggen we uit hoe je jouw e-mail van Vevida kunt synchroniseren op al je apparaten.

Download e-mail instellingen Outlook 2016

Download e-mail instellingen Android Gmail

tip: Google Suite uitproberen

Vevida e-mail instellingen - Jouw e-mail op verschillende apparaten synchroniseren

Wanneer je jouw Vevida e-mail op alle apparaten wilt verzenden en ontvangen en daarbij ook wil dat wanneer je een e-mail op je laptop verzendt, deze ook als verzonden item op je iPhone staat, zijn daar een aantal geavanceerde instellingen voor die dat mogelijk maken. Hieronder leggen we uit hoe je jouw e-mail van Vevida op verschillende apparaten kunt instellen.

We wijzen je er op dat het per apparaat en software systeem kan verschillen waar je de verschillende instellingen kunt vinden en instellen. We beschrijven hier de algemene instellingen die je op het apparaat moet ingeven. Wanneer je dit op je dit niet kunt vinden op je  apparaat , raden we je aan contact op te nemen met de leverancier van het apparaat of de software.

Jouw computer/laptop instellen voor e-mail van Vevida

Maak een nieuw account aan in het e-mailprogramma dat je gebruikt. 
Kies altijd voor handmatig serverinstellingen invoeren.

In plaats van pop3 als inkomende mailserver, geef je aan dat je gebruik wilt maken van IMAP. Met IMAP download je geen e-mail naar je computer, maar geef je aan dat jij rechtstreeks op de server wil 'kijken'. Je ziet dus de daadwerkelijke e-mail op de server met deze instellingen.

Binnenkomende e-mail configureren op je laptop/desktop

In het emailprogramma bij inkomende server geven we de volgende instellingen op:

Inkomende mailserver
Inkomende mailserver: imap.vevida.com
Gebruikersnaam: je gehele e-mailadres
Wachtwoord: het wachtwoord dat je van ons hebt gekregen

! Wanneer je jouw mails leest, lees je deze direct vanuit de server. Wanneer je deze verwijdert, zullen deze ook op alle andere apparaten worden verwijderd.

Uitgaande e-mail configureren op je laptop/desktop

Tot voor kort was het ‘normaal’ om bij de uitgaande server de smtp gegevens van je Internetverbinding aan te houden. Doordat apparaten tegenwoordig vaak mobiel zijn, is het handig om hier de smtp gegevens van jouw domeinnaam aan te houden.

Uitgaande mailserver 
Server uitgaande mail: smtp.vevida.com
Gebruikersnaam: je hele emailadres
Wachtwoord: jouw wachtwoord (hetzelfde wachtwoord als inkomende server)
Smtp verificatie (beveiligd) verplicht: ja

Geavanceerde instellingen mailaccount

Onder geavanceerde instellingen of meer instellingen dien je voor deze uitgaande mailserver aan te geven welke poort er moet worden gebruikt en moet kje aangeven dat je gebruik wilt maken van TLS versleuteling:

Poort uitaande e-mail (imap): 587
Versleuteling verbinding: TLS (Let op: Kies StartTLS in geval van nieuwe versie van Outlook. In dat geval OOK StartTLS instellen bij de inkomende mailserver!)

Sla nu alle instellingen op en ga terug naar het normale beginscherm van jouw e-mailprogramma. Je zult zien dat het nieuwe account is opgenomen in de lijst met e-mailaccount aan de linkerkant (Outlook/ThunderBird)

Speciale [verzonden items map] aanmaken

Om er voor te zorgen dat alle verzonden mail van al je apparaten in dezelfde map op de server terecht komt zodat je het overal terug kan zien en synchroniseren, is het belangrijk om een aparte 'verzonden mails' map te maken (OOK als je in jouw mailprogramma reeds een 'verzonden items' map ziet staan, want dit is vaak een lokale map en deze staat niet op de server).

Maak onder jouw hoofdaccount een nieuwe map aan in je e-mailaccount en noem deze 'verzonden mails' (of een andere naam, zodat je deze goed kunt herkennen).

Ga nu weer naar de accountinstellingen van je e-mailaccount en vervolgens naar de instellingen voor: 'verzonden items' (naam verschilt per e-mailprogramma).

Wanneer je een e-mail verzendt, wil je dat deze verzonden mail ook op je telefoon te bekijken is. Daarvoor moet de verzonden e-mail dus op de server worden opgeslagen i.p.v. op de computer en allemaal in de map die je zojuist hebt aangemaakt.

Ga naar de instellingen van jouw account naar 'meer instellingen' of  'geavanceerde instellingen' en zoek naar de mogelijkheid om de verzonden items map aan te passen.

Geef bij de mappen of 'verzonden items' aan dat de verzonden items moeten worden opgeslagen in de zojuist aangemaakte map op de server (dus niet op de computer, zodat je ze ook op andere apparaten kunt bekijken).

Ditzelfde doe je voor 'verwijderde mails' (nieuwe map aanmaken en aanwijzen in je instellingen als map voor verwijderde e-mails).

Wanneer je nu een mail verzendt, wordt deze opgeslagen op de server in een map op de server (die je zelf hebt aangewezen en/of aangemaakt).

Vevida e-mail instellen op je mobiele telefoon of tablet

Jouw Vevida e-mail synchroniseren op uw iphone, ipad, Samsung telefoon of tablet.

Het instellen van de e-mail synchronisatie op je telefoon is iets makkelijker dan op je computer omdat veel instellingen op de server reeds zijn uitgevoerd.

Het verschilt enorm per telefoon (er zijn er enkele honderden) waar de instellingen te vinden zijn en hoe ze precies heten, dus we kunnen je alleen de algemene instellingen geven/uitleggen. Wanneer je de instellingen niet kunt vinden kun je hiervoor alleen terecht bij de leverancier van jouw apparaat.

Maak een nieuw e-mailaccount aan op je mobiele apparaat en vul de gegevens in die worden gevraagd:

Naam account: willekeurige accountnaam
Jouw naam: je voor + achternaam
E-mailadres: je gehele e-mailadres
Inkomende mailserver: imap.vevida.com
Uitgaande mailserver: smtp.vevida.com

SSL instellen: Zonder
Wanneer je op ok of verder drukt kan er een melding komen of je het e-mailaccount zonder SSL wilt instellen. Je kiest dan voor ja/akkoord.

De e-mail op jouw mobiele apparaat is nu ingesteld. Alle mail die je ontvangt krijg je nu ook op jouw mobiele apparaat te zien.

Verzonden en verwijderde items synchroniseren op jouw mobiele telefoon of tablet

Zoals hierboven al duidelijk werd, is het belangrijk dat je op elk apparaat aangeeft waar de verzonden en de verwijderde e-mails moeten worden opgeslagen. Hiervoor heb je een aparte map aangemaakt op de server.

Ga op je mobiele apparaat naar de e-mailaccount instellingen en kies voor geavanceerde instellingen of meer instellingen en zoek naar postbus instellingen. Hier geef je aan dat de verzonden mails vanaf je telefoon in dezelfde map moeten worden opgeslagen als de verzonden mails op je laptop/desktop.

Ditzelfde doe je voor de verwijderde items

Je vevida email is nu volledig gesynchroniseerd op alle mobiele apparaten!

Wanneer je alles hierboven goed hebt uitgevoerd zullen alle mailtjes die je ontvangt in jouw mailbox op elk apparaat te zien zijn.

Onthoud goed:
Als je op 1 apparaat het mailtje verwijdert, komt hij in de verwijderde mails map die je op elk apparaat kunt zien. Als je de map verwijderde items leeghaalt, is op elk apparaat de map leeg.

Als je een mail verstuurt op je mobiele telefoon of tablet zal de verzonden e-mail te zien zijn in de map 'verzonden mail' van je laptop, desktop en alle andere apparaten. Als je deze leeghaalt, is de map leeg op elk apparaat.

Bij pop3 instellingen download je de mails naar je computer, waardoor de server niet snel vol raakt. Je bewaart nu alle mail op de server, dus deze zal sneller vol raken. Je krijgt echter 4 GB aan opslagruimte en dat zal voor veel mensen meer dan genoeg zijn. Je mailaccount af en toe archiveren kan echter geen kwaad.

tel: 085-4019161

sales@vrijdagonline.nl

Websites, Webshops & Onlinemarketing in heel Nederland!