Offerte aanvragen

5 jaar later: lang verhaal kort

5 jaar later: lang verhaal kort 

Of toch niet...Voordat ik bij VrijdagOnline kwam werken, werkte ik als Support Agent in een callcenter. Prima te doen, maar voor langer? Zeker niet. Ik heb een passie voor tekenen en het ontwerpen van goede logo’s. Hier heb ik ook een studie voor gevolgd, maar helaas niet afgemaakt. Maar eind goed, al goed. En trouwens, Steve Jobs heeft zijn school ook niet afgemaakt. Mark ook niet. En ik hoor dus ook bij dat rijtje. Via Facebook kwam ik uiteindelijk een interessante vacature tegen. Internetbureau VrijdagOnline was op zoek naar een “een ware magiër” met Photoshop, met enige kennis van HTML en CSS. Dat leek mij wel wat.

 

Vanaf het moment dat ik werd aangenomen ging het heel snel. Voordat ik het wist, was ik logo’s aan het ontwerpen en websites aan het bouwen. Het was smoordruk. De ene week kwam ik om in logo’s en huisstijlen en de andere week moest ik 20 websites bouwen. Tussendoor kreeg ik telefoontjes van klanten en moest ik zorgen dat alle tickets - vragen die klanten via de mail naar ons sturen - opgepakt werden. Een projectmanager had ik toen nog niet, dus je kan je voorstellen hoe hectisch dat was.

 

Naast mijn vaste werkzaamheden had ik natuurlijk ook een bepaald imago hoog te houden😜. Zo wist ik in no time de hartjes van mijn lieftallige collega’s te winnen. De sfeer bij VrijdagOnline was (en is) heel informeel en dat was nieuw voor mij. Collegialiteit en eerlijkheid zijn belangrijk.  Dit is niet alleen terug te zien in ons team, maar ook in de diensten die we leveren.

 

Door de jaren heen is er een hele hoop veranderd. We zijn nieuwe producten gaan aanbieden, zijn verhuisd en ik heb er een hoop nieuwe collega’s bij mogen krijgen. Tot vandaag de dag heb ik het naar mijn zin en ga ik met plezier naar mijn werk. Dat klinkt misschien heel cliché, maar het is echt waar. We zijn trouwens op zoek naar een Front-End Developer. Dus lees je dit toevallig? Doe het niet!😉

 

Hoe ziet een typische werkdag er nu uit?

Ik ontwerp de Premium en Custom websites voor onze klanten. Nadat de ontwerpen zijn goedgekeurd, bouw ik ze om naar een daadwerkelijke website. Uiteraard compleet met alle benodigde functionaliteiten. Oh, en ik heb nu ook een eigen projectmanager. Eindelijk, na 4.5 jaar en een flink aantal grijze haren! [Feitje: toen ik bij VrijdagOnline begon, had ik nog haar - nu niet meer👨‍🦲] Zij bepaalt de dagelijkse planning en heeft contact met alle klanten.

Een website heeft tegenwoordig gemiddeld een doorlooptijd van twee tot drie maanden. Dat is heel wat anders dan die 762 basiswebsites, 433 logo’s en 183 huisstijlen die ik in bijna vier jaar tijd af heb weten te tikken. Tussendoor glipt er natuurlijk nog wel eens een logo of huisstijl door óf ben ik bezig met de branding van VrijdagOnline zelf.

 

Hoe is het nu écht om bij VrijdagOnline te werken?

Ik weet bijna niet anders. Ik denk oprecht dat wanneer ik op zoek moet naar een nieuwe baan (gedwongen natuurlijk), ik elders waarschijnlijk eerst een paar maanden moet acclimatiseren. Dit geeft, denk ik, een idee van hoe we hier met elkaar omgaan en hoe goed de sfeer binnen het bedrijf is.

 

Wil je nog iets speciaals zeggen?

Zolang mijn baas doet alsof ik veel verdien, doe ik net alsof ik heel hard werk❤️

author

Over de Auteur

Amir is een ware magiër met Photoshop, Illustrator en CSS. Hiervoor heeft Amir dan ook een opleiding gevolgd. Bij VrijdagOnline houdt Amir zich bezig met grafisch ontwerp, projectmanagement en webbouw. Op VrijdagAvond drinkt hij graag een biertje bij de pomp.