Offerte aanvragen

Betrek je klanten bij de feestdagen!

  • Home /
  • Weblog /
  • Betrek je klanten bij de feestdagen!

Nu het bijna kerst is en de laatste weken van 2015 voorbij vliegen is het belangrijk om stil te staan bij jouw potentiële klanten. Wil je ze bijvoorbeeld bedanken voor het vertrouwen in het bedrijf van het afgelopen jaar? Of wil je ze gewoon fijne kerstdagen en een goed 2016 wensen? Sta hier eens bij stil!

Zakelijke kerstkaart

Ten eerste kun je een leuke zakelijke kerstkaart opstellen (het makkelijkste is natuurlijk online) en deze met een origineel bericht vlak voor kerst verzenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een quote als: ‘Bedankt voor de fijne samenwerking in 2015, op naar 2016! Fijne feestdagen!’ Er zijn genoeg leuke sites waar je persoonlijke kaartjes kunt laten maken, waar je je logo ook op kunt vermelden. Een persoonlijke attentie zal door iedere klant gewaardeerd worden!

Een tip: Kijk een op Hallmark bij e-cards. Hier kun je geheel gratis e-cards opstellen voor jouw klanten! Gratis, snel en gemakkelijk.

Leuke kerstactie’s

Iedereen is gek op korting. Het hoeft niet een mega grote actie te zijn, maar een speciale aanbieding vinden bezoekers altijd leuk! Je kunt bijvoorbeeld je producten verkopen zonder verzendkosten of leuke aanbiedingen plaatsen van producten.

Doe eens gek

Wees creatief tijdens de feestdagen! Maak bijvoorbeeld kleine aanpassingen in het design van jouw website, zodat bezoekers in de kerstsfeer komen. Wil je wat leuks doen met je collega’s? Maak een leuke kerstboodschap met z’n allen en zet deze op social media! Je hebt zo de kans dat het bericht gedeeld wordt, dus meer bezoekers op jouw website!

Cadeautjes!

Wil je echt uitpakken met kerst en oud en nieuw? Geef dan gratis cadeautjes weg! Je kunt bijvoorbeeld bij iedere bestelling een klein kerstengeltje gratis weggeven. Het hoeft niet duur te zijn, maar het voegt wel iets extra’s toe! Wil je het exclusief houden? Dan kun je ook altijd de eerste 10 klanten een kleinigheidje sturen!

Betrek Social Media erbij

In de decembermaand is het leuk om jouw social media in de kerstsfeer te dompelen. Kleine veranderingen kunnen al een positief effect hebben. Denk hierbij aan sfeerberichten zoals leuke tips voor kerstdagen, een leuke kerstafbeelding en ga zo maar door!

En nu aan de slag!

Heb je een leuk idee opgedaan aan de hand van deze blog? Leuk! Maak er wat leuks van en zorg ervoor dat jouw klanten lekker verwend worden! Heb je opmerkingen of vragen? Dan hoor ik ze graag in een onderstaande reactie.

 

author

Over de Auteur

Robin is derdejaars communicatie studente. Met haar passie voor online marketing wil ze tijdens haar stage bij VrijdagOnline perfecte design websites maken en deze ook beheren voor tevreden klanten. Op VrijdagAvond proost ze op het weekend en eet ze het liefst sushi.