Offerte aanvragen

De grote SEO verzamelchecklist

Uitgelicht: …

Deel 5: De grote SEO verzamelchecklist 

 

Wat is SEO?

SEO, ofwel Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Allemaal verschillende aanduidingen voor dezelfde marketingmethode. SEO is alles wat je doet om jouw website naar een toppositie in de organische (= niet betaalde) zoekresultaten van Google te brengen.

We beginnen deze blogpost met een korte opdracht. Tik de volgende zoekterm maar eens in de Google zoekbalk: ‘SEO checklist Google 2020’ en sta vervolgens versteld van het aantal hits.

 

Klaar?

Google geeft hier aan dat het er ongeveer 6.250.000 zijn. Dus waarom zouden wij hier nog een extra resultaat aan toe willen voegen? Daarbij komt ook dat we zelf al heel wat artikelen hebben geschreven over het optimaliseren van je website voor SEO. Bijvoorbeeld:

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de 'voorraad'. Maar het bracht ons wel op een idee. Wij komen niet met een grote SEO checklist, zoals alle anderen, maar gooien het over een iets andere boeg.

Wij presenteren met trots: de grote SEO verzamelchecklist. 

 

De grote SEO verzamelchecklist

Voor deze grote lijst hebben we een greep gedaan uit onze eigen collectie artikelen en deze gerangschikt per onderwerp. Daarnaast maken we dankbaar gebruik van YouTube. Er zijn gelukkig nog vele (veelal Amerikaanse) ondernemers en SEO guru’s die hun kennis met je willen delen. Want Google deelt helaas niets met ons.

Dus wat je ook wilt weten over SEO, je kunt hier losgaan. Doe voor deze keer wel aan cherry picking. Kies het juiste artikel of de juiste video voor jouw onderneming. Dus: doe er je voordeel mee en leer ze!

 

De basis van SEO

 

Linkbuilding 

 

Een SEO checklist

 

On-page SEO 

 

Lokale SEO

 

Landingspagina’s

 

Technische SEO

author

Over de Auteur

Kim is na haar opleiding Geschiedenis op wonderbaarlijke wijze in de online wereld beland. Hier kan ze zich bezighouden met dat wat ze het liefste doet: coördineren, redigeren en projectplannen schrijven. Op VrijdagAvond vind je haar achter de buis geplakt of aan de tekentafel, waar ze onder andere portretten schildert.