Offerte aanvragen

De grote voordelen van Google+

Google+ bestaat sinds 2011, maar dit sociale medium van Google lijkt vandaag de dag nog steeds niet erg populair. Toch wordt steeds duidelijker dat het als bedrijf echt essentieel is om een Google+ account aan te maken. Google+ biedt in vergelijking met Twitter en Facebook namelijk veel meer mogelijkheden. Lees hier welke grote voordelen Google+ voor jouw bedrijf kan hebben.

Word beter gevonden in Google

Het aanmaken van een Google+ bedrijfspagina kan grote positieve gevolgen hebben voor de positie van jouw site in Google. Je kunt je website en Google+ aan elkaar koppelen. Als je bijvoorbeeld blogs schrijft en deze op Google+ post, heeft elke +1 die je voor je post krijgt een positief effect op de betreffende pagina en ook op je hele website. Het feit dat mensen je blog een +1 geven, is voor Google een teken dat jouw artikel relevant is en dus een hoger plekje in de zoekmachine verdient. Maar ook de +1's die je voor je bedrijfspagina zelf krijgt hebben positieve gevolgen voor je positie in Google. Google+ aan je website koppelen is dus eigenlijk echt een must!

undefinedLokaal vindbaar

Een andere mooie mogelijkheid van Google+ is het maken van een Google+ Lokaal pagina. Het grote voordeel hiervan is dat jouw bedrijf wordt weergegeven aan potentiële klanten in de buurt die op zoek zijn naar een bedrijf als de jouwe. Op een Lokaal pagina kun je foto's en video toevoegen en klanten kunnen er recensies posten. Veel positieve recensies hebben weer een gunstig effect op de positie van je site in Google. Ook kun je Google Maps integreren in je Lokaal pagina.

Google+ kringen

In Google+ kun je verschillende kringen aanmaken. Zo kan je bijvoorbeeld een kring voor klanten, een kring voor vrienden en een kring voor familie aanmaken. Het handige aan deze kringen is dat je zelf kunt bepalen welke post je met wie deelt. Zo kun je bepaalde berichten bijvoorbeeld alleen voor je klanten posten. Ook kun je per kring je nieuwsoverzicht bekijken. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de posts van je collega's te bekijken.

Het gebruiken van Hangouts

undefinedHangouts is een handige functie waarmee je met meerdere mensen tegelijk kunt chatten of videogesprekken kunt voeren. Je kunt hiermee met collega's of vrienden overleggen of samenwerken aan bepaalde projecten, maar je kunt het ook gebruiken om een praatje te maken met potentiële klanten of je kunt een vragenuurtje organiseren in een openbare hangout.

Nog geen Google+?

Nog geen Google+? Maak hier snel en makkelijk je eigen Google+ pagina aan.

author

Over de Auteur

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.