Offerte aanvragen

Een responsive website: Wat is responsive webdesign?

  • Home /
  • Weblog /
  • Een responsive website: Wat is responsive webdesign?

Als je een responsive website laat bouwen betekent dat de webdesigner gebruik maakt van responsive webdesign. Hiermee maakt hij het design zo op dat het zichzelf aanpast aan de grootte van het scherm waarop de website wordt bekeken. Een responsive website klinkt heel logisch, maar als je goed oplet zie je dat een groot deel van de websites online nog niet in responsive design zijn gemaakt.

Een responsive website is nu echt verplicht.

De vraag naar mobiele apparaten is de afgelopen jaren enorm gestegen. In 2017 zal 70% van het internet verkeer afkomstig zijn van mobiele apparaten. De computer wordt minder gebruikt en daarom is het belangrijk jouw website hierop aan te passen. Met een reponsive website ben je klaar voor de toekomst en is jouw website goed voorbereid op ontwikkelingen in de wereld van mobiele apparaten. 

Waardering van jouw klantenundefined

Als jouw bedrijf een responsive website heeft geeft dat aan dat je als bedrijf bereid bent geweest te investeren om jouw website goed bruikbaar te maken.Je laat jouw klanten zien dat je met de tijd meegaat en er alles aan doet om het voor hen zo makkelijk mogelijk te maken. Een responsive website geeft jouw bedrijf een positief imago en merkbeleving.

Makkelijk te gebruiken responsive website

De mobiele website heeft dezelfde domeinnaam als de 'gewone' website, het scherm wordt dus automatisch aangepast aan het apparaat waarmee de website wordt bezocht. Een website die niet in een responsive design gebouwd is kan met veel tekst vrijwel onleesbaar worden op een mobiel apparaat. Als een website niet makkelijk te gebruiken is zullen jouw klanten afhaken. Daarom is een responsive design onmisbaar.

Responsive wedesign is onmisbaar!

Een responsive design is onmisbaar voor jouw bedrijf. Je klanten zullen door het makkelijke gebruik van jouw website een positieve merkbeleving ervaren. Hierdoor krijg je meer waardering van je klanten. Met een responsive design ben je goed voorbereid op de toekomstige ontwikkeling van mobiele apparaten. Een responsive website is dus onmisbaar voor een bedrijf dat graag met de tijd mee wil gaan!

Bekijk hier de demo over responsive webdesign

author

Over de Auteur

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.