Een weblog als marketingmiddel

door Noortje Niebling Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

Het bijhouden van een weblog is een goede manier om bezoekers te trekken en om klanten aan je te binden. Je geeft namelijk iets gratis weg: een stukje van jouw kennis. Door handige informatie en tips met bezoekers en klanten te delen, gaan mensen je als expert op jouw vakgebied zien en dat ben je in feite ook. Hierdoor zal men een positieve associatie met jouw bedrijf krijgen en sneller geneigd zijn een product bij je af te nemen.

Waar ga ik over schrijven?

Probeer ervoor te zorgen dat je verschillende soorten blogs schrijft. De ene keer schrijf je over een interessante ontwikkeling op jouw vakgebied, de andere keer geef je je lezers handige tips die ze kunnen gebruiken in de praktijk. Ook is het leuk om over interessante onderzoeken te schrijven. Iets waar klanten ook blij mee zullen zijn, is een handleiding of een duidelijk stappenplan hoe ze iets aan moeten pakken of moeten uitvoeren.

Hoe moet mijn weblog eruit zien?

undefinedHou je blogs kort, maar krachtig. Ga geen hele lange verhalen schrijven, want lezers zullen dan snel afhaken. Een blog van vier alinea's is lang genoeg. Probeer ook actuele stukken te schrijven, dat maakt je berichten een stuk interessanter. Zorg ook dat er minstens twee afbeeldingen bij je blog staan. Het gebruik van afbeeldingen maakt een pagina aantrekkelijker om te lezen. Het komt minder saai over. Ook kunnen afbeeldingen bij sommige blogs voor een beter begrip van de inhoud zorgen. Je kunt ook grappige afbeeldingen gebruiken om een humoristische draai aan je blog te geven. Dit zorgt ook vaak voor een positieve associatie met het merk of bedrijf waar je voor schrijft.

Hoe zorg ik dat mensen mijn blog gaan lezen?

Mensen moeten wel van het bestaan van jouw blog afweten. Een goede manier om jouw publiek te bereiken is door een link naar een geschreven blog op sociale media te posten. Het programma Hootsuite biedt een snelle en handige manier om in één keer een link op al jouw sociale media-pagina's te plaatsen. Een andere manier om klanten op de hoogte brengen van je blog is door links naar geschreven artikelen in je nieuwsbrief te plaatsen.

Ook een blog beginnen?

Heb je nog geen weblog, maar zou je er wel graag één beginnen? Bestel dan nu een weblogmodule bij VrijdagOnline!Over de Auteur

author

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus