Facebook bedrijfspagina, een must?

door Irene Tromp Copywritecat

Gepost op 30-11-2018

Social media, je komt er als ondernemer niet meer onderuit als je je bedrijf wilt promoten. Dat is geen nieuws. Toch twijfel je over een Facebook bedrijfspagina. De tijd die het kost om het bij te houden, heb je die als ondernemer wel? Je wilt niet enthousiast beginnen en dan na maanden een verlaten bedrijfspagina hebben omdat je toch de tijd niet kan vinden om het bij te houden. Want al die tijd die je erin steekt krijg je daar wel iets voor terug?

Meer bereik, meer winst
Het antwoord is ja. Een bedrijfspagina op Facebook vergroot je bereik enorm en daarmee je kans op meer omzet. Het is zonde om het niet te doen. Je imago en naamsbekendheid krijgen een boost. De bedrijfspagina wordt gezien door Google. Je kunt adverteren binnen jouw doelgroep. Je bouwt een band op met je klanten. Er zijn talloze voordelen. Als je bij Vrijdag Online een website laat bouwen bieden zij ook de mogelijkheid meteen je Facebook bedrijfspagina maken. Ze maken deze instapklaar zodat je alleen nog maar hoeft te beginnen.

Een goede planning maakt het makkelijk
Daarna is het alleen nog maar een kwestie van een goede planning. Want dát is de sleutel tot een succesvolle Facebook bedrijfspagina. Zorg dat je mooie productfoto’s klaar heb staan met leuke, pakkende teksten voor de lezer. Maak gebruik van de planning functie bij Facebook zodat je advertenties alvast kunt maken en later automatisch laat plaatsen. Zo kun je op een rustig moment er even voor gaan zitten en alvast inspelen op feestdagen zoals Kerst of Valentijn. Op deze manier kun je ver vooruit plannen. Als je in je agenda hiervoor een uurtje reserveert per maand ben je klaar. Je hoeft er echt niet dagelijks mee bezig te zijn.

Zelf doen of uitbesteden
Natuurlijk kun je als ondernemer niet overal goed in zijn, daarom kan Vrijdag Online je de rompslomp van een pagina maken uit handen nemen en kan ik (www.copywritecat.nl) je teksten schrijven als dat nodig is. Er zijn ook veel cursussen en workshops die je de fijne kneepjes leren van een succesvol social media kanaal. Het kan nooit kwaad om je hierin eens te verdiepen. Al met al is het makkelijker dan je denkt en verdient het zich dubbel en dwars terug!Over de Auteur

author

Ik schrijf sinds ik het alfabet ken. Korte verhalen, lange verhalen en gedichten. Ik had 'zeer ruime fantasie' op mijn kleuterrapport staan. Die uit zich sindsdien dan ook in woorden.  Omdat ik uit het bedrijfsleven kom weet ik precies wat de klant zoekt en wil lezen. Ik schrijf vanuit de visie van de klant.


Reageren

comments powered by Disqus