Google Now marketing mogelijkheden

door Hella Roelofs Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

Vorig jaar juli bracht Google de app ‘Google Now’ uit voor android telefoons en tablets. Sinds april is de app ook beschikbaar voor iPhones en iPads. De app is nog steeds in ontwikkeling en kan nog lang niet alles van wat hij uiteindelijk zou moeten kunnen, maar de nieuwe dienst kan in de toekomst  interessante marketing mogelijkheden bieden.

Wat is Google Now?

Google Now is een soort persoonlijke assistent op uw telefoon. Google Now kan voorspellen wat u nodig heeft en wanneer u het nodig hebt, zonder dat u een zoekopdracht hoeft in te voeren. De app werkt met zogenaamde ‘informatiekaarten’ waarop u kunt zien hoe het weer op dat moment is, hoe het op de wegen gesteld is, hoe laat uw vlucht vertrekt en nog veel meer. Zo is er bijvoorbeeld een ‘Nieuws Update Kaart’ en een ‘Weerkaart’.

Hoe werkt het?

Google Now herkent een bepaald patroon in uw zoekgeschiedenis en geeft op basis hiervan, zonder dat u zelf iets hoeft in te typen, de juiste informatie op het juiste moment. Het is de bedoeling dat als u bijvoorbeeld door een winkelstraat loopt ‘Google Now’ u kan vertellen dat u in de winkel verderop broeken kan kopen die u leuk vindt.

Nu is beschikbare informatie in de app nog enigszins beperkt, maar met de nodige verbeteringen zou de app straks heel goed kunnen gaan inspelen op de behoeftes van gebruikers. Wanneer deze dienst verbetert, kan deze interessante marketingmogelijkheden voor bedrijven gaan bieden.

undefined

Waar kijkt Google Now naar?

We weten dat deze dienst gebruik maakt van zoekgeschiedenis en locatie. Er wordt gekeken naar de tijd waarop iemand iets opzoekt en naar vele andere factoren, maar op basis van deze kennis is geen marketingstrategie te bouwen. Er zijn echter wel manieren om de kans dat uw bedrijf op één van de Google Now kaarten terecht komt te vergroten.

Google+ local

Ga naar Google+ en stel de juiste locatie voor uw bedrijf in. Wanneer u een schoenenwinkel heeft en een potentiële klant in de omgeving kijkt via Google Now waar hij in de buurt schoenen kan kopen, wilt u natuurlijk dat uw bedrijf tussen de resultaten staat. Hiervoor is het wel nodig dat de locatie van uw bedrijf juist ingesteld is.

Google marketing & adwords

Ook Google marketing & Google Adwords advertenties zullen een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe app. Google zegt de meest relevante informatie voor de gebruiker te willen vinden, maar de inkomsten uit Google Adwords zijn enorm en daarom zullen Google Adwords advertenties ongetwijfeld invloed hebben op de zoekresultaten in Google Now. Een Adwordscampagne voor uw website zal dus zeer waarschijnlijk een positieve invloed hebben op de zoekresultaten in Google Now.

Newsjacking

Het is goed mogelijk dat bedrijven sneller in Google Now zichtbaar zullen zijn door middel van 'newsjacking'. Newsjacking is simpelweg het schrijven van nieuwsberichten met een hoge nieuwswaarde; groots nieuws dat net bekend is gemaakt. Door een titel met belangrijke zoekwoorden te kiezen, zullen mensen snel op uw site terecht komen. Het is een effectieve manier om mensen naar uw site te lokken en zou ook goed kunnen werken voor Google Now. De app maakt namelijk gebruik van een Nieuws Update kaart waar artikelen met het meest relevante nieuws op staan. Door één van de eerste te zijn met actueel nieuws of door zelf nieuws te creëren is het mogelijk dat u met uw nieuws op de Nieuws Update Kaart terecht komt.

undefined

Blijf goede content schrijven

Uiteindelijk is Google Now gewoon Google met wat meer tierlantijntjes. Het belangrijkste doel van Google Now is de meeste relevante, nuttige en gebruiksvriendelijke content bieden. Zorg dus dat u inhoudelijk sterke teksten op uw site heeft staan die ook geoptimaliseerd zijn voor Google. Met een geoptimaliseerde site maakt u ook de meeste om op de kaarten van Google Now terecht te komen.Over de Auteur

author

Na haar stage bij VrijdagOnline is Hella bij ons aan de slag gegaan als seo specialist en linkbuilder. Hella houdt zich met name bezig met het hoger krijgen van websites in Google. Hoe hoger de website, hoe trotser Hella. Op VrijdagAvond zit ze vaak op de bank te Netflixen.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus