Google Optimalisatie

door Tom Kisteman Online Marketing Stagiair

Gepost op 21-11-2016

Google optimalisatie: 7 tips

Er zijn veel websites, heel veel websites op het internet. Google heeft nu meer dan 130 biljoen pagina’s geïndexeerd, maar geeft er maar 10 weer op de eerste pagina. In die enorme berg is het lastig om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Je kan jouw website, of losse pagina, een handje helpen. Hieronder vind je 7 tips voor Google optimalisatie.

Zoekterm in de URL

Google kijkt onder andere naar de URL om te weten waar de website over gaat. Zet dus duidelijk het onderwerp van de pagina in de URL. Staat er iets zoals www.voorbeeld.nl/hseaetf=acac-2 dan denkt Google dat de pagina gaat over 'hseaetf=acac-2', niemand die daar naar op zoek is. Wees specifiek en duidelijk in de URL. Gaat de pagina over de wieltjes van bureaustoelen, dan moet de URL er ongeveer zo uitzien www.voorbeeld.nl/wieltjes-bureaustoelen.

Paginatitel

Je paginatitel wordt gelezen door de crawlers van Google, en lijkt soms een van de belangrijkste factoren om te bepalen waar je pagina over gaat. Optimaliseer je paginatitel zodat duidelijk is wat het onderwerp is. Een lange titel met grappige teksten klinkt misschien wel leuk, maar daarbij is het niet meteen duidelijk waar de pagina over gaat. Maak je paginatitel relevant en duidelijk.

Koppen en tussenkoppen

Het gebruik van koppen en tussenkoppen is ook erg belangrijk. Niet alleen voor Google, die kijkt hier wel naar maar in mindere mate dan bijvoorbeeld de paginatitel. Goede koppen en tussenkoppen verhogen het gebruiksgemak van de pagina. Bezoekers zullen vaker terugkomen naar jouw website als ze weten dat ze daar snel de juiste informatie kunnen vinden. Dat jouw bezoekers terugkomen op jouw website ziet Google ook.

Hou een blog bij

Door de constante stroom van nieuwe content zorgt een blog ervoor dat je website actief en actueel blijft. Dat helpt met je Google optimalisatie. Google kijkt namelijk naar hoe actueel de informatie op je website is.

Bezoekers van jouw website komen sneller terug wanneer ze weten dat er regelmatig nieuwe kennis wordt gedeeld. Gratis kennis weggeven lijkt vaak tegenstrijdig met jouw bedrijfsdoelen. Toch is dat niet het altijd geval. Een potentiële klant de kennis geven wat jij precies voor hem doet helpt de klant juist vaker voor jou te kiezen.

Lok reacties uit

Met je blog kun je ook reacties uitlokken (schrijf jouw reactie hieronder!). Vraag je lezers wat ze vinden van je blog. Misschien was iets niet duidelijk of jouw lezers hebben nog iets toe te voegen. Interactie helpt jou Google optimalisatie en dus helpt het jouw website. Los daarvan is het een mooie methode om met je bezoekers (potentiële klanten) in contact te komen.

Maak gebruik van thema’s

Werk in thema’s, heb je een pagina over losse thee, voeg dan ook een pagina over theezakjes en theekopjes etc. toe. Dat zorgt ervoor dat je Google weet dat jouw website over thee gaat en zal dus ook jouw website sneller weergeven als iemand daar naar zoekt. Het is hierbij wel belangrijk dat je de informatie relevant houdt. Verkoop je thee maar geen theekopjes dan heeft het niet veel nut om daarover een pagina toe te voegen.

Google Mijn Bedrijf

Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijfsgegevens makkelijk en overzichtelijk laten zien aan zoekers. Google weet over het algemeen al wat de adresgegevens van jouw bedrijf zijn. Toch is het handig om dat alsnog aan Google te vermelden in Google Mijn Bedrijf. Naast je adresgegevens kun je ook je branche, foto’s, recensies en meer invullen. Erg handig voor je Google optimalisatie. Heb je dat allemaal gedaan dan valt je bedrijf meer op in Google, dat ziet er ongeveer zo uit.

Voorbeeld Google Mijnbedrijf

Jouw mening

Was dit blog handig voor jou, wil je nog iets meer weten of wil ons iets melden? Laat hieronder jouw reactie achter!

Uitbesteden

De tips hierboven zullen je goed op weg helpen om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Daarnaast zijn er nog tientallen factoren (ongeveer 200 factoren totaal) die de positie van elke website bepaald. Je kan er daarom ook voor kiezen om Google optimalisatie uit te besteden. Bel 085-4019161 om de mogelijkheden te bespreken of bekijk onze pagina over Google optimalisatieOver de Auteur

author

Tom zit in het 3e jaar van zijn studie Commerciele economie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voordat Tom zijn studie begon heeft hij enkele jaren gewerkt in diverse sales- en marketingfuncties. OpVrijdagAvond drinkt hij een borreltje na z'n shift bij Cafe Roezemoes


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus