Offerte aanvragen

Gratis unieke lettertypes downloaden

  • Home /
  • Weblog /
  • Gratis unieke lettertypes downloaden

Gratis unieke lettertypes downloaden - Arial, Verdana en Calibri zijn lettertypes die we inmiddels allemaal wel kennen en vaak gebruiken. Leuker is natuurlijk om voor je website (en daarmee ook je huisstijl) een uniek(er) lettertype te zoeken. Het liefst gratis natuurlijk! Maar waar kan je die unieke lettertypes vinden en hoe download je het lettertype op je computer? Hieronder lees je waar en hoe.

 

Waar kan ik gratis unieke lettertypen downloaden?

Gratis font: Google Fonts
Google heeft een uitgebreid aanbod voor lettertypes. Je kan je zoektocht naar het perfecte lettertype makkelijker maken bij Google Fonts door te filteren op categorieën als: Serif, Sans Serif, Display, Handwriting en Monospace. Maar je kan ook makkelijk zoeken door het lettertype op schaal te filteren qua hoe dik, schuin of breed je het lettertype wilt hebben.

Bij Google Fonts kan je het lettertype makkelijk downloaden op je computer, maar kan je ook makkelijk zien welke code je nodig hebt om het lettertype te integreren in de CSS van je website.

Beoordeling
+ breed aanbod
+ filteren op dik, schuin en breed (wel beperkter dan Dafont).
+ makkelijk downloaden
+ integratie CSS codes

Favoriet voor: websitebouwers.

Ga naar Google Fonts

Gratis lettertypen: Dafont
Ook Dafont heeft een uitgebreid aanbod voor lettertypes. Enorm pluspunt is dat deze lettertypes speelser zijn die van Google Fonts. Deze lettertypes zijn namelijk gemaakt door bezoekers, maar nog steeds heel erg mooi en professioneel en je hebt dus echt ‘unieke’ lettertypes die niet op nog vele andere websites te vinden zijn (zoals bijvoorbeeld Font Squirrel). Nog een pluspunt is de duidelijke categorisatie om het zoeken van het perfecte lettertype makkelijker te maken.

Beoordeling
+ Breed – en tevens heel creatief - aanbod
+ Filteren op categorieën (super handig en leuk)
+ Uitprobeerfunctie
- Geen integratie CSS codes

Favoriet voor: persoonlijk gebruik en vormgeving

Ga naar Dafont 

Gratis lettertypen: Font Squirrel
Op Font Squirrel kan je ook veel handige lettertypes vinden. Echter heeft Font Squirrel niet ‘unieke’ lettertypes als Dafont. De lettertypes van Font Squirrel kan je namelijk ook terugvinden op vele andere websites, alleen heeft Font Squirrel een wat duidelijkere en professionelere uitstraling.

Beoordeling
+ Breed aanbod
+ Standaard categorisatie
+ Font deals (unieke lettertypes waar je een klein prijsje voor moet betalen)
- Geen uitprobeerfunctie
- Gratis lettertypes niet uniek (op diverse andere websites ook te vinden)
- Geen integratie CSS codes

Ga naar Font Squirrel

Andere populaire gratis lettertype websites

Urbanfonts (Wat ruigere – minder basic – lettertypes. )
1001fonts (a la fontsquirrel. Breed aanbod, maar niet uniek aangezien deze gratis fonts ook op meerdere websites te zien zijn.)

Hoe kan ik de lettertypen installeren?

Voor Windows 10/8/7/Vista

Stap 1. Klik op download.Stap 2. Indien nodig: Unzip alle bestanden

Stap 3. Selecteer een van de volgende bestanden: .ttf, .otf of .fon. Rechter klik en klik op installeer (manier 1). Als je op linkermuisknop klikt dan opent er zich een venster en klik op installeer (manier 2, zie voorbeeld).Stap 4. Tadaaa! Als je nu bijvoorbeeld in Photoshop of Word kijkt, staat je lettertype – als het goed is – ertussen.


Voor andere versies van Windows

Stap 1. Klik op download.
Stap 2. Selecteer de lettertype bestanden .ttf, .otf en .fon in de map: Lettertypes. Vaak te vinden bij: C:\Windows\Fonts (en soms bij C:\WINNT\Fonts).

Voor Mac OS X 10.3 en erboven

Stap 1. Klik op download.
Stap 2. Dubbelklik (linker muisknop) op het lettertype bestand (.ttf, .otf of .fon). Dan komt er een venster tevoorschijn met een preview. Klik onderaan op: Installeer lettertype.

Oudere versies onder Mac OS X

Stap 1. Klik op download
Stap 2. Voor alle gebruikers: Sla de bestanden op in /bibliotheek/fonts.
Alleen voor jou: Sla de bestanden op in /Gebruikers/jouwgebruikersnaam/bibliotheek/lettertypes.

Let op: Wanneer je een lettertype download, zet je die op je computer. Wanneer je het document o.i.d. op een computer opent waar het lettertype niet op gedownload is, is het gedownloade lettertype niet zichtbaar. Pas hier dus mee op. Wil je zeker weten dat je lettertype zichtbaar is op een andere computer, dan kan je bijvoorbeeld een PDF maken van je bestand. Voor Word is het downloaden van lettertypes dus niet altijd even handig, tenzij je er een PDF van maakt.

author

Over de Auteur

Suwen is derdejaars studente Communicatie. Met haar stage bij VrijdagOnline wil zij haar passie voor websitedevelopment en online marketing ontplooien en een enthousiaste bijdrage leveren aan VrijdagOnline. Op VrijdagAvond is ze haar hamsters aan het vertroetelen en kijkt ze graag series met haar vriend en/of vriendinnen.

Reageren

comments powered by Disqus