Offerte aanvragen

Het gaat hier nét even anders...

  • Home /
  • Weblog /
  • Het gaat hier nét even anders...

Serie: Bij VrijdagOnline

Deel 4: Het gaat hier nét even anders...

 

Toen ik, inmiddels ruim 7 jaar geleden, op zoek ging naar een geschikt stagebedrijf stuitte ik per toeval op een openstaande stagevacature van VrijdagOnline. Lichtelijk verbaasd over de informele en grappige schrijfwijze van de vacature, die ik op deze manier nog nooit eerder had gezien, besloot ik een gokje te wagen en mijn motivatiebrief naar VrijdagOnline te versturen. Door de inhoud van de vacature had ik het toen eigenlijk al kunnen weten: het gaat hier net even anders...


Veel ervaring wat betreft online marketing had ik niet. Van webdesign wist ik praktisch niks. Toch werd ik tot mijn verbazing uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het gesprek verliep eigenlijk hartstikke goed. Het ging voor 10% over de stagewerkzaamheden en voor 90% over alles behalve dat. Het klikte goed van beide kanten: ik werd aangenomen! Daarna kwam het volgende telefoontje: "We willen je graag uitnodigen voor een kennismakingsdiner in de stad, om je stage leuk te beginnen". Mijn medestudenten reageerden verbaasd. Dit gebeurde werkelijk bij niemand. Zij kregen hooguit een bosje bloemen. Ik vond het juist leuk en origineel en besefte dat ik waarschijnlijk heel veel geluk had gehad met deze stageplek. Het etentje bij Kwajongens was heel gezellig. Dit zette direct de toon voor de rest van de stage en eigenlijk alle jaren die daarop volgden. Het gaat hier altijd nét even anders, eigenlijk nét dat beetje leuker dan bij de rest.


Tijdens mijn stage werkte ik met drie andere collega’s in een stoffig kantoortje van 10 m². Dat mocht de pret niet drukken. Het was altijd gezellig, al hadden we nauwelijks ruimte en slingerde er overal computersnoeren door het kantoor. Het meest bijzondere was het vertrouwen dat ik kreeg. Ik was namelijk pas 19 jaar.

"Wij checken je vrije dagen niet"

"Wij controleren niet of je exact 8 uur werkt

"Je mag altijd thuiswerken"

Ruim 7 jaar later is dit vertrouwen nog steeds een belangrijk onderdeel van de sfeer die VrijdagOnline net even anders maakt. 

 

Er zijn voor de afgelopen jaren  talloze voorbeelden te noemen van zaken die hier net even anders gaan.

  • De warmste dag van het jaar? Dan sluiten we het kantoor en krijgt iedereen een betaalde dag vrij.
  • Extra goed je best gedaan? Dan word je medewerker van de maand.
  • Een spontane verrassing voor het team? We huren een barbecueboot, zomaar op een werkdag.
  • Is het kerstmis? Dan gaan we met z’n allen naar de kerstmarkt in Bremen.
  • Nieuwe collega? Een persoonlijk cadeaupakket.
  • Talloze etentjes in de stad, vrijdagmiddagborrels, dartcompetities en ga zo maar door..


Inmiddels is het cirkeltje is weer rond. Ik ben doorgegroeid naar de functie van Online Marketing Manager en begeleid nu zelf HBO studenten die bij ons stage komen lopen. Zij komen terecht in een bedrijf met inmiddels 13 medewerkers [in plaats van 3], een kantoor van 300m² [in plaats van 10 m²] en ruim 2300 klanten [toen nog een een stuk minder].

Toch is de sfeer, die er voor mij was sinds dag één, altijd hetzelfde gebleven. Het gaat hier net even anders, in de meest positieve zin van het woord.

author

Over de Auteur

Na haar opleiding Commerciele economie is Hella bij ons aan de slag gegaan als SEO specialist en Adwords consultant. Hella houdt zich met name bezig met het hoger krijgen van websites in Google Adwords. Hoe hoger de conversie in de betaalde zoekresultaten, hoe trotser Hella. Op VrijdagAvond zit ze vaak op de bank te Netflixen.