Het is groen en je kan er tegen praten..

door Noortje Niebling Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

Google Hangouts is eigenlijk een soort chatprogramma en Skype in één. Je kunt met collega's, partners en klanten chatten, maar je kunt ook videogesprekken met elkaar voeren. En dat is nog niet alles! Je kunt heuse televisieprogramma's uitzenden en je kunt webinars organiseren. Lees hier over de interessante mogelijkheden van Google Hangouts.

Wat is Google Hangouts precies?

Hangouts is een chatservice met verschillende functionaliteiten. Het is eigenlijk een combinatie van Google Talk, Google+ Messenger en videochat. Je kunt Hangouts als extensie voor chrome downloaden en als app voor je smartphone. De app is beschikbaar voor Android, iOS, Windows, Linux en Chrome OS en Mac Os.

De voordelen van Hangouts

Even een vraag stellen aan een collega die aan de andere kant van het kantoor zit of even snel iets toelichten aan de stagiair die op een andere verdieping zit, dat is natuurlijk hartstikke handig. Misschien nog wel handiger: even snel een videogesprek voeren met een collega die op een andere locatie zit. De videofunctie is ook ideaal om afspraken te maken met klanten en partners die niet in de buurt zitten. Dit bespaart beide partijen vaak tijd en geld. Een andere interessante functionaliteit van de videogesprekken is de mogelijkheid om samen video's te bekijken enntabellen en grafieken te bespreken. Ook kun je via computer, tablet en telefoon met wel 10 mensen vergaderen.

Hangouts installerenundefined

Ga naar Chrome Webstore, klik hier naast Hangouts op +gratis en voeg de extensie toe aan je browser. Als het goed is, is er nu rechtsboven, naast je zoekbalk een groen Hangouts icoontje te zien. 

Iets delen met meer dan 10 mensen?

Stel dat je iets wil delen met meer dan 10 mensen. Met Hangouts Air is het mogelijk om een uitzending op te nemen en te delen via Google+, op YouTube of op je website. Je kunt via Hangouts meteen zien hoeveel mensen er naar jouw uitzending kijken. Na je uitzending kun je de video met je kijkers bespreken. Meer leren over Hangouts Air? Kijk dan op: www.mkbservicedesk.nl.Over de Auteur

author

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus