Hoe vind je een goed onderwerp voor je blog?

door Hella Roelofs Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

Schrijf jij regelmatig een blog voor je werk en heb je wel eens moeite met het vinden van een goed onderwerp? Dan ben je niet de enige. Ik vind het persoonlijk lastig om een goed onderwerp te vinden waarover ik elke week een blogartikel kan schrijven. Ik schrijf blogartikelen voor ondernemerschap i.c.m. internet.

Onderzoek op het internet

Er is allereerst over veel onderwerpen al geschreven en aangezien ik niet over elk soort onderwerp kan schrijven, beperkt dit enigszins mijn creativiteit om een goed onderwerp te vinden. Als ik niet op een goed blog onderwerp kan komen ga ik vaak op het internet op zoek naar verschillende blog onderwerpen om inspiratie op te doen of om zoek ik naar tips over hoe ik het beste kan zoeken naar een leuk blog onderwerp.

Veel tips over het vinden van een goed blogonderwerp

Ik heb op internet onderzoek gedaan naar verschillende manieren om goede blogonderwerpen te vinden en daar is heel veel over te vinden. Ik heb een aantal manieren hieronder beschreven die ik erg nuttig vind:

Verschillende manieren om op een goed blogonderwerp te komen

  • Ten eerste: beantwoordt veelgestelde vragen. Vragen die aan jou vaak gesteld worden zullen klanten ook wel graag willen weten. Beantwoord die vragen in een blog artikel.
  • Ga je een nieuw project starten, of gebruiken jullie binnen de organisatie een nieuw programma? Gebruik dan dat om over te schrijven.
  • Heb je een interessant artikel gelezen, waarvan je denkt dat het je doelgroep ook wel zal aanspreken? Verwerk dit dan in je blog!
  • Vraag je collega’s eens om hulp. Wellicht weten zij een goed onderwerp waarover je kan bloggen.
  • Voer  de kernwoorden van je bedrijf eens in bij een zoekopdracht op Google. Met de resultaten kan je misschien weer op een nieuw onderwerp stuitten.
  • Heb je tijdens je dagelijkse werkzaamheden opeens een geniaal idee? Schrijf dan alles op! Wellicht kan je het later nog gebruiken voor bijvoorbeeld je blog!

Nog meer inspiratiemogelijkhedenundefined

Ik heb nog verder gezocht op internet en kwam nog een artikel tegen wat me aansprak. In dit artikel worden er drie grote stappen beschreven om op goede blog onderwerpen te komen.

Deel je kennis op
Deel je kennis op zodat er deelgebieden ontstaan. Jij bent namelijk expert op je vakgebied en op deze manier kan je kennis overbrengen naar degene die daarin geinteresseerd zijn. 

Verfijn je deelgebieden
Deze deelgebieden kan je steeds meer verfijnen, tot dat je er niks meer uit kunt halen. Deel alle gebieden op bijvoorbeeld een coach voor mensen die last hebben van een burn out die weet veel van: burn out symptomen, stress, depressiviteit, behandelmethoden en preventie en als je bijvoorbeeld preventie weer op wilt delen kan je dat opsplitsen in: omgaan met stress, ontspannen, luisteren naar jezelf,  etc.

Draai de boel om!
Kennis is nog geen blogonderwerp. Hiervoor is meer nodig en is het handig om de boel om te draaien! Verplaats je in je klant/doelgroep en kijk zo naar een onderwerp en bedenk wat diegene zou willen weten.

Tijd en moeite zorgen voor resultaten

Zoals je kunt zien zijn er dus heel veel manieren om blogonderwerpen te vinden. Als je er genoeg tijd in steekt en onderzoek doet op internet naar goede onderwerpen dan moet dat helemaal goedkomen!
 Over de Auteur

author

Na haar stage bij VrijdagOnline is Hella bij ons aan de slag gegaan als seo specialist en linkbuilder. Hella houdt zich met name bezig met het hoger krijgen van websites in Google. Hoe hoger de website, hoe trotser Hella. Op VrijdagAvond zit ze vaak op de bank te Netflixen.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus