Offerte aanvragen

Hoe zorg ik dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken op mijn website?

  • Home /
  • Weblog /
  • Hoe zorg ik dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken op mijn website?

Wanneer een bezoeker op jouw website terechtkomt is diegene vaak op zoek naar specifieke informatie. Hij of zij is dus gericht op zoek en hoopt dat op jouw website snel te kunnen vinden. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat deze bezoekers zo snel mogelijk op de pagina terechtkomen die zij zoeken. Hoe je dat doet lees je hier.

Hoofdoelen vaststellen

Voordat je de structuur van je site gaat bepalen is het belangrijk om je te bedenken wat de voornaamste zaken zijn die bezoekers willen weten. De voornaamste zaken die bezoekers van VrijdagOnline bijvoorbeeld willen weten zijn:

  • Hoeveel kost het om een website te laten maken?
  • Hoe zien de websites die VrijdagOnline maakt eruit?
  • Waar kan ik een offerte aanvragen?

undefinedPad bepalen

Hoe zorg je er nou voor dat mensen snel terechtkomen op de pagina die ze zoeken? Probeer in het hoofd van je bezoekers/potentiële klanten te kruipen. Wat wil een potentiële klant als eerste weten en wat wil diegene daarna weten als hij of zij nog steeds geïnteresseerd is? Door gebruik te maken van call-to-action-knoppen kun je als het ware een pad uitstippelen dat een potentiële klant zou kunnen volgen.

 

 

Je potentiële klant snel de juiste informatie geven

Hoe doe je dat nu, een pad maken voor je bezoekers? We nemen de website van VrijdagOnline als voorbeeld. 

Prijzen
Wij denken dat onze klanten als eerste willen weten hoeveel het laten maken van een website kost. Daarom hebben wij op onze homepage meteen een call-to-action-knop naar onze prijslijst gemaakt.

undefined

Voorbeelden
Wanneer een potentiële klant nog steeds geïnteresseerd is wil diegene waarschijnlijk weten hoe een eventuele website eruit zou kunnen komen te zien. Daarom hebben wij op deze pagina een call-to-action-knop geplaatst die doorlinkt naar een pagina met voorbeelden van websites die wij hebben gemaakt.

Offerte aanvragen
Na het zien van deze voorbeelden bestaat de kans dat hij of zij een offerte aan wil vragen. Daarom hebben we op deze pagina weer een call-to-action-knop geplaatst die de bezoeker naar de offertepagina leidt. Hier kan de bezoeker dan een offerte aanvragen.

Hoe maak ik een call-to-action knop?

Wanneer je call-to-action-knoppen in jouw website wilt plaatsen, kan je het beste even contact opnemen met jouw webdesigner. Bij elk CMS gaat het aanmaken van zo'n knop namelijk weer op een andere manier.

author

Over de Auteur

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.