Pinterest zakelijk gebruiken

door Hella Roelofs Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

Pinterest is hét nieuwe sociale medium. Alhoewel de meest producten nog steeds worden aangeschaft via Facebook, beweren e-commerce-experts dat Pinterest per gebruiker meer geld oplevert dan andere social media. Daarom biedt Pinterest ook interessante mogelijkheden voor startende bedrijven.

Wat is Pinterest?undefined

Pinterest is een social medium dat werkt als een prikbord. Als gebruiker kun je overal op het internet foto’s, video’s en artikelen pinnen door op de pin-it-knop op een site te klikken. Vervolgens plaats je de pin op één van de aangemaakte moodboards. Wanneer een ander op je pin klikt wordt het artikel of de afbeelding die gepind is weergeven. Moodboards zijn in principe openbaar en kunnen door anderen gevolgd worden. Het is ook mogelijk voor andere gebruikers om een repin uit te voeren. Hiermee plaatsen zij de artikelen of foto’s die zij bij andere gebruikers vinden op hun eigen moodboard.

Meer visuele content

Visuele content gaat een steeds grotere rol spelen op het internet. Dit ook de reden dat een sociaal medium als Pinterest het zo goed doet. Het is daarom ook belangrijk om als bedrijf uw marketingstrategie hierop aan te passen. Zorg voor veel aantrekkelijke visuele content op uw website. Dat kunnen mooie productfoto’s zijn, maar ook wat meer informatieve beelden zoals infographics. Wanneer er mooie afbeeldingen foto’s en afbeeldingen op uw site staan, heeft u meer kans dat mensen deze zullen pinnen en op die manier vergroot u uw bekendheid op het net.

 

undefinedMogelijkheden met Pinterest

Het is ook slim om een eigen Pinterest-account aan te maken. Maak moodboards aan met artikelen en afbeeldingen die verwijzen naar uw website en andere social media. Het is ook mogelijk om leuke PR-acties te organiseren via Pinterest. Zo zette Xbox een Pinterest-actie op om de nieuwe Tomb Raider game te promoten . Met deze actie moest je Lara Croft ‘helpen overleven’. In het nieuwe spel was Croft namelijk gestrand op een eiland. Pinners moesten een ‘Tomb Raider’ survival board aanmaken en daarop foto’s (re)pinnen van items die haar zouden helpen overleven. 

 

Bezoekers bijhouden

Pinterest heeft ook een eigen Analytics tool. Wanneer je je website verifieert, kun je onder andere zien hoeveel mensen iets op jouw site hebben gepind, hoeveel mensen deze pin hebben gezien en hoeveel bezoekers je hebt gekregen via Pinterest. Daarnaast heeft Pinterest ook een vernieuwde mobiele app.

Aan de slag met Pinterest!

Pinterest biedt dus interessante mogelijkheden. Het kost wat werk, maar zeker wanneer u een site met veel foto’s of andere visuele content heeft is het een goed idee om een pin-it-knop op uw site te plaatsen en een Pinterest-account aan te maken.Over de Auteur

author

Na haar stage bij VrijdagOnline is Hella bij ons aan de slag gegaan als seo specialist en linkbuilder. Hella houdt zich met name bezig met het hoger krijgen van websites in Google. Hoe hoger de website, hoe trotser Hella. Op VrijdagAvond zit ze vaak op de bank te Netflixen.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus