Offerte aanvragen

Twitter inzetten als marketingtool

  • Home /
  • Weblog /
  • Twitter inzetten als marketingtool

Een beetje ondernemer heeft tegenwoordig een Twitter account. Een goede ondernemer gebruikt Twitter om nieuwe leads te genereren.

Wanneer je jouw website en bedrijf extra onder de aandacht wilt brengen, is twitter daarvoor een mooie marketingtool. Zakelijk twitteren is uiteraard wel iets anders dan de hele wereld laten weten dat je appels staat de kopen op de markt. Zakelijke Twitterberichten moeten een doel dienen.

Hieronder een duidelijk stappenplan om zakelijk te twitteren

Stap 1 – Doel marketing met Twitter vastleggen

Bedenk vooraf waarvoor je twitter wilt gaan gebruiken. Het heeft namelijk geen zin om lukraak maar wat tweets de wereld in te helpen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Twitter marketing inzetten om je naamsbekendheid te vergroten
  • Twitter marketing inzetten om nieuws en actualiteiten uit het bedrijf of branche bekend te maken
  • Twitter marketing inzetten om nieuwe leads binnen te halen
  • Twitter marketing inzetten om nieuwe medewerkers aan te trekken

Stap 2 - Een twitteraccount voor marketing openen

Open een nieuw zakelijk marketing twitter account en zorg daarbij voor een duidelijke twitternaam voor jouw twitteraccount (of jouw eigen naam en anders met een goed zoekwoord erin, zoals twitter.com/webdesignadvies). 

Zorg er voor dat je een goede profielfoto gebruikt voor jouw twitteraccount. Het beste werkt een 
persoonlijke foto i.p.v. een bedrijfslogo, dan zullen meer mensen je volgen.

Bedenk een pakkende en correcte profieltekst voor twitter. Deze is belangrijk voor je vindbaarheid, dus vermeld goede zoekwoorden, je functie, je bedrijfsnaam, jebranche etc, zodat je gevonden kunt worden in Twitter.

Maak de twittervormgeving op in je eigen huisstijl. Je kunt de achtergrond zo vormgeven dat er aan de zijkant jouw logo, beeldmateriaal met slogan, of andere tekst staat die je boodschap versterkt.

Stap 3 – Marketing Tweets maken

Je hebt nu een professionele zakelijke twitteraccount, maar nog geen volgers....nu wordt het tijd om aan het werk te gaan en te communiceren met Twitter. Dit doe je via tweets, berichten van maximaal 140 tekens. Hiermee verstuur je korte berichten over je bedrijf, vakgebied of thema's naar iedereen die je volgt.

Ook kun je via twitter met andere twitteraars gesprekken aangaan, vragen stellen en vragen beantwoorden.

Wanneer je leuke of interessante Tweets verstuurd, bestaat de mogelijkheid dat volgers jouw Tweet retweeten en zo zichtbaar maken voor al hun volgers. Een sneeuwbaleffect is niet ondenkbaar.

Stap 4 – Followers

Om gevolgd te worden door andere Twitter gebruikers, is het van belang dat ze weten dat je bestaat. Daarom moet je zelf eerst Twitteraars gaan volgen. Kies hierbij voor Twittergebruikers uit jouw vakgebied of branche die zelf al veel volgers hebben. De kans dat ze je terug volgen is groter en de kans dat hun volgers ook je gaan volgen is ook groter. Voor je het weet heb je 250 mensen die jouw berichten volgen...

Nu wilt u natuurlijk ook dat zij u terug gaan volgen, zorg dus voor triggerende tweets, retweet iemand anders zijn berichten en promoot uw eigen twitterprofiel op uw website, in uw nieuwsbrief of andere online communicatiemiddelen.

Stap 5 - Efficient Twitteren voor marketingdoeleinden

Allemaal leuk en aardig maar dat twitteren kost natuurlijk veel tijd, je kunt toch moeilijk heel de dag gaan zitten twitteren. Daarvoor zijn allemaal handige twittertools bedacht, zodat het wat gemakkelijker gaat, denk aan tools waarmee u voor wel een maand vooruit uw tweets kunt inplannen, of waarmee u uw followers kan managen en nog veel meer. Zoek daarvoor in Google op "twitter tool" of "twitter manager" 

Om twitter te integreren in uw website, kun je gebruik maken van onze social media module

author

Over de Auteur

Na haar opleiding Commerciele economie is Hella bij ons aan de slag gegaan als SEO specialist en Adwords consultant. Hella houdt zich met name bezig met het hoger krijgen van websites in Google Adwords. Hoe hoger de conversie in de betaalde zoekresultaten, hoe trotser Hella. Op VrijdagAvond zit ze vaak op de bank te Netflixen.