Uw zoekopdracht met de hand schrijven op Google

door Bridget Hearn Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

Google heeft 26 juli 2012 een nieuwe functie beschikbaar gemaakt, waarmee je op jouw iphone of tablet je zoekopdracht kunt schrijven zonder daarvoor toetsen of letters te gebruiken. Het enige dat je nu hoeft te doen, is op Google.nl met je vinger de zoekopdracht te schrijven en de resultaten worden direct weergegeven.

Google gebruikt hiervoor haar handwriting techniek, die je (in mijn geval soms onleesbare) handgeschreven teksten omzet in duidelijke letters en cijfers.

Handwrite search aanzetten in Google

De functionaliteit staat standaard uit in Google. Om de mogelijkheid tot zoeken met handgeschreven woorden aan te zetten ga je op Google.nl of Google.com onderaan (voor tablets rechtsboven) jouw scherm naar [instellingen]. Daar kan je de functie aanzetten onder handschrift.

Werking Google handschrift

Vervolgens kan je op het gehele scherm van Google.nl jouw zoektekst met de hand schrijven en zal Google deze omzetten in type letters. De zoekresultaten van jouw met de hand geschreven zoekopdracht verschijnt vrijwel direct op je scherm.

undefined

Werkt het beter?

Wij hebben een aantal keer op onze iPhone getest of deze manier van zoeken, sneller, makkelijker of efficienter was dan via het bekende typen van de zoekopdracht. Helaas bleek het best lastig om Google duidelijk te maken wat we precies schreven en in veel zoekopdrachten verscheen een schrijffout. Het blijkt toch wat lastig om op het kleine scherm van de iPhone met de hand een duidelijke zoekopdracht te schrijven... maar misschien zijn we gewoon niet zo goed in schrijven met onze vinger.Over de Auteur

author

Bridget heeft zich na haar studie geschiedenis gespecialiseerd in adwords, zoekmachine optimalisatie en social media. Ze vindt het een sport om zelfs de moeilijkste trefwoorden bovenaan in Google te krijgen. Op VrijdagAvond vindt ze het heerlijk om op de bank een filmpje te kijken.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus