Vrouwen zoeken meer online naar Valentijnsdag ideeën dan mannen.

door Bridget Hearn Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

Uit een onderzoek door VrijdagOnline.nl naar de zoekresultaten in Google.nl blijkt dat er ieder jaar rond 14 februari aanzienlijk meer mensen zoeken op Google naar “Valentijn man” dan naar “Valentijn vrouw”.

Valentijnscadeau man of valentijnscadeau vrouw?

Tevens blijkt uit dit korte onderzoek dat met name mensen uit Noord-Holland op zoek zijn naar een idee of cadeau voor Valentijnsdag.

Een directe conclusie over de vraag waarom er meer op “Valentijn man” dan “Valentijn vrouw” wordt gezocht is moeilijk te trekken omdat deze uitkomst op verschillende manieren kan worden uitgelegd.

Enerzijds kan het zijn dat vrouwen meer hun best doen om een leuk valentijscadeau te vinden voor hun geliefde (man) dan de mannen en dat deze vrouwen daardoor massaal het Internet afstruinen naar leuke Valentijns ideeën. 

Anderzijds kan het zijn dat mannen simpelweg beter zijn voorbereid op Valentijnsdag en dat ze tegen 14 februari al weten wat voor valentijnscadeau ze voor hun geliefde (vrouw) gaan kopen of organiseren en daardoor niet in Google hoeven te zoeken naar een leuk Valentijn idee.


De statistieken uit Google Insight for search zijn te vinden op: http://www.google.com/insights/search/?hl=nl#q=valentijn%20man%2Cvalentijn%20vrouw&geo=NL&cmpt=qOver de Auteur

author

Bridget heeft zich na haar studie geschiedenis gespecialiseerd in adwords, zoekmachine optimalisatie en social media. Ze vindt het een sport om zelfs de moeilijkste trefwoorden bovenaan in Google te krijgen. Op VrijdagAvond vindt ze het heerlijk om op de bank een filmpje te kijken.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus