Wake Up! Je site komt niet vanzelf hoog in Google!

door Noortje Niebling Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

Zo. Hij is af. Je nieuwe site. Wat is hij mooi geworden. Laat die bezoekers nu maar binnenstromen. Veel mensen denken dat als zij een goede site hebben, dat ze vanzelf hoog in Google terecht komen en dat mensen hun site wel zullen vinden. Niets is minder waar. Jouw site komt namelijk niet zomaar in de top 10 van Google terecht. Daar moet serieus voor gewerkt worden!

Een nummer 1 positie in Google bereiken is serieus hard werk. Zeker als je op een woord gevonden wilt worden waar veel concurrentie op is. Wij willen voor VrijdagOnline bijvoorbeeld goed gevonden worden op de zoekwoorden: 'professionele website maken', 'website laten maken' en 'website maken Groningen'. Om hoog te scoren op deze woorden verrichten wij behoorlijk wat werk. Hieronder zie je wat wij zelf allemaal doen om hoog te scoren in Google.

  • Zoekwoordonderzoek: op welke termen wordt het meest gezocht?
  • Concurrentieonderzoek. Wat doen concurrenten om hoog te scoren in Google?
  • Elke dag seo-pagina's schrijven waarin belangrijke zoekwoorden voorkomen
  • Bestaande pagina's continu up-to-date houden.
  • Filmpjes toevoegen op YouTube
  • Afbeeldingen met zoekwoorden toevoegen
  • Elke week weblogs schrijven
  • Dagelijks berichten posten op Facebook, Twitter, Google+ en LinkeIn.
  • Backlinks plaatsen

undefinedConcurrentieonderzoek
Typ de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden in Google en bekijk welke sites het beste scoren op deze woorden. Dit zijn jouw concurrenten. Bekijk hun sites en kijk wat voor een teksten zijn gebruiken en welke andere sites naar hun site linken. Probeer hier iets van op te steken en het zelf ook toe te passen. Let op! Neem niks letterlijk over van andere sites: Google kan je hier flink op afrekenen.

SEO-pagina's schrijven
Probeer elke dag een SEO-pagina te schrijven met als onderwerp een term waarop je graag gevonden wilt worden. Het is slim om voor longtail zoektermen SEO-pagina's te schrijven. Longtail zoektermen zijn hele specifieke zoektermen waar misschien niet heel veel op gezocht wordt. Een voorbeeld hiervan is 'website maken Harlingen'. Harlingen is een klein dorpje in Friesland. Er zullen dus niet heel veel mensen zijn die deze zoekterm intypen in Google, maar wanneer iemand dit wel doet, zullen ze snel bij VrijdagOnline uitkomen. Door heel veel van dit soort pagina's te schrijven (bijvoorbeeld voor allerlei plaatsen in Nederland) zul je uiteindelijk toch veel mensen op deze manier binnen krijgen op je site.

Stappenplan tot een vindbare website

Zoekwoordenonderzoek
Stel eerst voor jezelf vast op welke termen je graag gevonden wilt worden en onderzoek vervolgens in Google Adwords' zoekwoordplanner op welke woorden het meest wordt gezocht. Meer uitleg hierover in de blog: 'SEO- optimalisatie: hoe kies ik goede zoekwoorden?'

 

undefined

 

Bestaande pagina's up-to-dat houden
Er bestaan verschillende programma's waarin je goed bij kunt bijhouden wat voor een posities jouw pagina's in Google hebben. Een voorbeeld van zo'n programma is Seoprofiler. Wanneer je merkt dat een bepaalde pagina's van jou het niet zo goed doet of weer zakt, kun je deze pagina proberen te verbeteren door meer zoekwoorden toe te voegen en nieuwe stukken tekst toe te voegen. 

YouTubevideo's
YouTube is van Google en wanneer jij dus filmjes op YouTube plaatst, zal dit ook een positieve waardering van Google krijgen. Daarnaast kun je bij je video's ook een link plaatsen naar je website. 

Weblogs schrijven
Door elke week een weblog te schrijven over onderwerpen die interessant zijn voor mensen met een eigen website krijgen we ook veel bezoekers op onze site. Door over onderwerpen te schrijven waar mensen dingen over willen leren, komen mensen op onze site terecht. Probeer voor je weblogs titels te kiezen die mensen ook gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar informatie in Google. Dit zijn titels die beginnen met: 'Hoe moet ik..', 'Hoe doe ik..', 'Hoe kan ik..'etc.

 

undefined

 

Berichten posten op social media
Google heeft nooit bevestigd dat het plaatsen van berichten met links naar je website op social media leidt tot een hogere waardering van je site door Google. Toch denken veel mensen dat veel links vanaf social media een positieve invloed op je positie in Google kunnen hebben.

Backlinks plaatsen
Het plaatsen van links op andere sites naar jouw site kan zeker leiden tot een hogere positie in Google. Zorg wel dat het links zijn vanaf relevante sites. Dit zijn bijvoorbeeld sites die in dezelfde branche werkzaam zijn als jij of sites die dezelfde soort producten verkopen. Lees hier meer over in de weblog over linkbuilden.

SEO-optimalisatie door VrijdagOnline

Denk je na het lezen van al deze info: jeetje ik heb helemaal geen tijd om dit alles te doen, maak je dan niet druk! VrijdagOnline biedt namelijk verschillende seo-paketten - en abonnementen aan waarmee wij jouw positie in Google proberen te verbeteren. Zo bieden wij het Online Marketing Startpakket aan waarmee we jouw site optimaliseren voor zoekmachines en we hebben verschillende marketing abonnementen waarmee we continu werken aan het realiseren van een hoge positie in Google voor jouw website.Over de Auteur

author

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus