Wat voor website wil jij?

door Noortje Niebling Websitebouwer

Gepost op 23-02-2015

 

Als startende ondernemer is het van groot belang om een goede website te hebben. Je website is jouw reclame voor je bedrijf. Het ligt dus aan de business waar je in zit, wat voor website je moet hebben. We onderscheiden 6 soorten websites:

undefined

  • De informatieve website: Wil je je bezoeker informeren over een bepaald onderwerp? Het gaat je hier niet om producten of diensten te verkopen, maar om de bezoeker ergens op attent te
    maken.
  • De nieuws website: Het draait hierbij om het continu uitgeven van nieuws. Denk aan Nu.nl en NOS.nl. Mocht je inkomsten willen genereren met de website, zal dit grotendeels door abonnementen of advertentie inkomsten zijn.
  • De verkoop website: Dit zijn vaak webshops. Producten online verkopen. Tegenwoordig groeit dit aantal grandioos in Nederland. Meer en meer beginnen hun eigen webshop en verkopen producten.
  • De branding website: Hierbij draait het vooral om een merknaam bekender te maken. De website moet een beleving geven. Bezoekers moeten zich vermaken op de website en niet het idee hebben dat je ze gelijk iets wilt verkopen.
  • De leads genereren website: · Wil je dat je klanten offertes aanvragen? Zorg dat alles op de website zo staat, dat bezoekers het formulier snel en gemakkelijk kunnen invullen.
  • De vergelijking website: In alle branches zijn er websites te vinden die concurrenten met elkaar vergelijken. Op prijzen, kwaliteit, diversiteit, noem maar op.

Als startende ondernemer moet je voor jezelf nagaan wat voor website het beste bij je dienst of product past. Let op! Zorg dat je website goed werkt. Laadt de website snel? Is alles makkelijk vindbaar? Kunnen bezoekers snel contact opnemen? 
Succes!Over de Auteur

author

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus