Welke gratis apps zijn handig voor jouw onderneming?

door Rianne van Klinken Stagiaire online marketing

Gepost op 25-02-2015

Op één procent na (74%) heeft driekwart van alle Nederlanders een smartphone, en maakt gebruik van apps. Dit blijkt uit een onderzoek van telecompaper. Tegenwoordig kan je bijna overal een app voor downloaden. Van games tot eten bestellen. Toch worden apps nog niet vaak gebruikt op de werkvloer. In deze blog wil ik een aantal gratis apps met je delen die handig kunnen zijn voor jouw onderneming.

Gekko (Android/iOS)

undefinedGekko Uren is een gratis app om de administratie van jouw onderneming bij te houden. In deze app kan je je uren registreren. Je kunt overzichtelijk aangeven waar je aan gewerkt hebt en hoeveel tijd dat in beslag heeft genomen (dit kan je zelfs laten timen!), daarnaast kan je dit makkelijk en snel delen met jouw klanten.

Naast de Gekko Uren app is er nog een Gekko Bonnen app. Met deze app is het mogelijk om makkelijk je uitgaven bij te houden door een foto te maken van je bonnetjes.

Slack (Android/iOS)

Slack is een chat functie. Deze is beschikbaar als app voor op je telefoon, maar ook als website voor op je desktop/laptop. Via Slack is het mogelijk om een groep aan te maken voor jouw onderneming. Hierin kunnen medewerkers zich aanmelden met hun mailadres. Binnen deze groep kan je subgroepen aanmaken waarop medewerkers zich ook op kunnen aanmelden. Bij deze subgroepen kan je denken aan algemeen, marketing, website, webshop etc..

Zodra je inlogt op Slack komt er bij jouw naam een groen rondje te staan. Dit groene rondje betekend dat je online bent. Op deze manier kan je overzichtelijk zien wie er op dat moment aan het werk is en wie je kan bereiken. Daarnaast kan je Desktop Notifications aanzetten. Dit houdt in dat je een melding krijgt bij elk bericht dat je binnenkrijgt via Slack. Dit bericht verschijnt rechtsonder in je beeldscherm. Ook als je op een andere pagina bent.Bij VrijdagOnline maken wij elke dag gebruik van Slack om contact te houden met elkaar. Zo hoef je niet voor elke vraag naar elkaar toe te lopen!

Evernote (Androids/iOS)

undefinedAls je een notitie app zoekt ben je bij Evernote aan het goede adres. Evernote is een zeer uitgebreide notitie app. Met deze app kan je korte lijstjes maken, maar ook hele onderzoeksverslagen. Als je een notitie hebt gemaakt kan je deze vervolgens op alle apparaten bekijken.

Yellowbrick (Android/iOS)

Is er bij jouw onderneming geen mogelijkheid om gratis te parkeren? Dan is Yellowbrick de app voor jou. De voordelen van Yellowbrick zijn:

  1. Je voorkomt boetes, omdat je de parkeertijd start en stopt met de app. Je start de parkeertijd zodra je uitstapt en je stopt de parkeertijd zodra je weer instapt.

  2. Je hoeft niet meer op kleingeld te letten, omdat je via de app betaalt.

  3. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijke tijd dat je geparkeerd staat.

  4. Je kunt de parkeerkosten van je klanten betalen. Dit doe je door in de app het kenteken in te voeren van jouw bezoek.

Dragon dictation (iOS) Dragon Remote Microphone (Android)

undefinedReis je veel met de auto? Met deze app is het mogelijk om handsfree e-mails te verzenden, sms berichten te verzenden, je Facebook status bij te werken en Twitter berichten te plaatsen. Je vertelt de app wat je wilt typen, ook de leestekens. Aan het einde van het bericht vertel je de app waar je dit bericht wil plaatsen of naar wie je dit bericht wil verzenden. Met Dragon dicatation maak je optimaal gebruik van je reistijd!

Wunderlist (Android/iOS)

Wunderlist is de app voor mensen die het fijn vinden om te werken met lijstjes. Met deze app kan je lijstjes maken, taken binnen deze lijstjes afvinken en de lijstjes delen met anderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een takenlijst te maken en te delen met je werknemers/collega’s. Zo weet iedereen wat er nog gedaan moet worden. Naast de app is er ook een website van Wunderlist waarmee je dezelfde functies hebt.

 Over de Auteur

author

Rianne is een derdejaars bedrijfskunde student. In de vele projecten die zij in haar opleiding heeft uitgevoerd vond zij het marketing gedeelte altijd het meest interessant. Dit gaat zij nu toepassen in de praktijk. Op VrijdagAvond is zij vaak te vinden in de kroeg met haar vrienden. 


Deel dit artikel

Reageren

comments powered by Disqus