Umbraco Website

Kostenindicatie website laten maken

Bekijk hier de globale kosten voor een nieuwe corporate website

De kosten om een website te laten maken

De vraag: "wat kost een website" is net zo moeilijk te beantwoorden als: "wat kost een auto". Immers is een BMW met alle opties vele malen duurder dan een Opel zonder stuurbekrachtiging. Op Google zoeken naar: "kosten website", "website laten maken kosten" of "wat kost een website" heeft dus helemaal geen zin. Toch proberen we je hieronder een idee te geven van de verschillende prijzen voor websites.

Kosten Website Laten Maken

Powerpoint presentatie

In onze uitgebreide Powerpoint presentatie nemen we je mee langs ons team, onze kernwaarden, onze PRFT® werkwijze en dienstverlening.

Reviews

Indisch Herinnerings centrum

Jill Bakker

Heel goed geholpen bij het lanceren van een nieuwe website. Vriendelijke medewerkers en erg tevreden over de kwaliteit van de website. Veel dank!

Bureau Ad Interim

Robert Heideman

Al jarenlang een zeer tevreden klant.

T&P Technology

Leroy Teuwsen

Mooi bedrijf om mee samen te werken. Ze denken goed mee en nemen hun verantwoordelijkheid binnen het project. Zeker een aanrader!

Kosten: Het doel van je website

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je de kosten voor een nieuwe site wilt weten, is of je op zoek bent naar een website zonder iDeal en betaalmogelijkheden of naar een webshop met winkelmandje en betaalmogelijkheden. Doorgaans kost een webshop namelijk 2x zoveel als een website. Verwar dus nooit een website met een webshop, want een webshop is een stuk complexer en daardoor duurder.

Kosten: Maatwerk design of template website?

De volgende vraag die een webdesigner zal stellen, is of je een unieke website op maat of webshop op maat wilt laten ontwikkelen, of dat je website ook gebouwd mag worden in een reeds bestaande template. In het eerste geval zal er eerst een vormgever met jou om tafel gaan om samen het design te bespreken. Vervolgens wordt het design in een tekenprogramma ontwikkeld. Nadat jij het design hebt goedgekeurd zal een front-end developer het design omzetten in HTML en CSS en worden geïntegreerd in de functionele website. Dit kost allemaal erg veel tijd en dus geld. Voor een website met maatwerk vormgeving betaal je doorgaans 4x zoveel als een website in een template.

In het geval van een template kan de webbouwer relatief snel je huisstijl verwerken in het reeds aanwezige design en betaal je stukken minder voor een website. Heb je een budget dat lager is dan € 2.500,-, dan kom je altijd uit op een template website.

Door VrijdagOnline

Waarom de keuze voor VrijdagOnline?

Het DESIGN en de gebruiksvriendelijkheid van jouw website bepalen hoe klanten jouw bedrijf zien. Daarom gebruiken wij bij VrijdagOnline het bekroondeCMS systeem Umbraco. Zo garanderen wij 100% kwaliteit van graphic design tot responsiveness, met een fantastisch oog voor detail. Jouw website straalt niet alleen kwaliteit uit, maar is ook nog eens optimaal vindbaar in Google.

Wat moet de website kunnen?

De functionaliteiten bepalen in hoge mate (samen met de vormgeving) de prijs van je nieuwe website. Wil je een eenvoudige website die alleen wat teksten en afbeeldingen weergeeft en waar bezoekers een formuliertje kunnen invullen? Dat is een stuk goedkoper dan een website waarbij een ontwikkelaar een functionaliteit moet ontwikkelen die ervoor zorgt dat bezoekers hun hypotheekgegevens kunnen invullen en vervolgens op de website kunnen berekenen of het goedkoper is om af te lossen of niet. Ook het weergeven van veilingen, biedingen en marktplaatsen is extreem complex en daardoor zijn de kosten voor zulke website erg hoog.

De maandelijkse kosten

Uiteraard wil je dat de software van je website wordt voorzien van de laatste technische updates. Daarnaast wil je dat alle beveiligingsupdates worden geïnstalleerd en dat er elke nacht een back-up wordt gemaakt van je websitebestanden. Dat gaat niet vanzelf. Dat kost tijd en geld. Een professionele website zonder maandelijkse kosten bestaat dus ook niet. Wil je niks betalen, dan krijg je ook niks. Zo simpel is het. Net als bij NetFlix of Office365. Voor complexe websites die zijn gemaakt door gerenommeerde bureaus betaal je zomaar € 300,- per maand. Budgetaanbieders kunnen je al een professionele (eenvoudigere) websites bieden voor € 25,- per maand.

Bekijk ons abonnement

Prijsindicatie verschillende soorten websites.

Zoals gezegd is het erg moeilijk om een exacte prijs te geven, maar hieronder een kostenindicatie voor verschillende soorten websites:

Eenvoudige template website
(Tekst, afbeeldingen, contactformulier. Templatedesign)
Prijsindicatie: van € 800,- tot € 2.500,-

Eenvoudige template webshop
(Tekst, afbeeldingen, bestellen & betalen. Standaard design)
Prijsindicatie: van € 2.500,- tot € 5.000,-'

Maatwerk vormgeving website
(Uniek custom made design, standaard functionaliteiten)
Prijsindicatie: van € 5.000,- tot € 20.000,-

Maatwerk webshop
(Uniek design, custom made vormgeving, geavanceerde functies)
Prijsindicatie: van € 15.000,- tot € 70.000,-

Complexe maatwerk website
(Websites met allemaal input/output mogelijkheden/koppelingen en een unieke eigen design)
Prijsindicatie: Minimaal € 50.000,-

Vragen over tarieven voor bepaalde soort websites:

"Ik wil een marktplaats website laten bouwen. Wat kost dat?"
Dat kost minimaal € 50.000,-

"Ik wil graag net zoiets laten bouwen als AutoTrack.nl, wat is de prijs voor zo'n website?
De prijs voor zo'n website ligt ongeveer rond de € 100.000,-

"Ik wil graag een community met profielen enzo laten bouwen (zoiets als Facebook, maar dan anders). Is dat duur?"
Zo'n website kost minimaal € 400.000,-

Prijsindicatie aanvragen

Wil je weten wat jullie nieuwe website ongeveer zou gaan kosten? Vul dit formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op om je wensen en het bijbehorende budget te bespreken.