Offerte aanvragen

4 populaire CRM systemen voor ondernemers

  • Home /
  • Weblog /
  • 4 populaire CRM systemen voor ondernemers

Voor je onderneming is het ontzettend belangrijk je klantenbestand goed bij te houden. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een professioneel CRM systeem (Customer Relation Management). Maar van welke CRM systemen kan je gebruik maken en wat zijn hier de kosten en eigenschappen van?

Er zijn honderden CRM systemen verkrijgbaar op de markt. Er zijn hele uitgebreide en dure systemen verkrijgbaar voor grote complexe organisaties, maar er zijn ook kleinere en voordeligere systemen op de markt die perfect zijn voor kleinere organisaties. Hieronder bespreken we kort enkele bekende systemen die je op weg kunnen helpen een goede keuze te maken.

PerfectView CRM

Een bekend Nederlands CRM systeem is PerfectView. Dit CRM systeem wordt in Nederland naast SalesForce en SuperOffice veel gebruikt door grote en middelgrote bedrijvem. PerfectView is geschikt voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. PerfectView is eenvoudige en gebruiksvriendelijke software voor klantgerichte organisaties met vele functionaliteiten. Zo kan je gebruik maken van relatiebeheer, e-mailmarketing, zoekfuncties en klantenservice. Je betaalt een prijs afhankelijk van het aantal gebruikers. PerfectView is gratis voor 1 gebruiker met de standaard mogelijkheden en functionaliteiten. Wilt u koppelingen met Microsoft Office, dan kost het volgende pakket slechts: Eur 99,- per jaar.

AFAS CRM

Een eenvoudig te gebruiken CRM systeem geschikt voor middelgrote en grote bedrijven. Dit CRM systeem is onder andere direct gekoppeld aan Microsoft Office, zodat je vanuit uw Outlook heel makkelijk e-mails van je klanten toe kunt voegen aan hun dossier. De (verwachte)uitkomsten van marketingactiviteiten worden inzichtelijk en meetbaar gemaakt. Een verkoper kan een verwachte uitkomst of een binnengehaalde order aan een campagne koppelen. Op deze manier kan je goed bijhouden wat een campagne heeft opgeleverd. Prijzen van Afas CRM zijn sterk afhankelijk van de configuratie die je kiest.

undefined

SugarCRM

SugarCRM Basic (vanaf € 6 p.m.) is geschikt voor kleine bedrijven die voor het eerst met een CRM gaan werken. Dit CRM beschikt over alle algemene basis eigenschappen. SugarCRM CE Pro (vanaf € 10 p.m.) beschikt over de basis functionaliteiten en extra uitbreidingen. Zoals integratie met outlook en een speciale app. SugarCRM CE Expert (vanaf €17 p.m.) is geschikt voor grote organisaties en is uitgerust met uitgebreide functionaliteiten. Ook als je handelingen wilt gaan automatiseren, bijvoorbeeld het automatisch laten inplannen van een telefoongesprek bij het invoeren van een nieuwe klant.

SuperOffice

SuperOffice is een van de grotere en bekendere CRM merken in de wereld. Grote organisaties gebruiken SuperOffice om hun gehele klantenbestand, marketing- en salesactiviteiten en salesforecast inzichtelijk te maken. SuperOffice kan naast de standaard functionaliteiten op maat worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf. SuperOffice is in de cloud verkrijgbaar vanaf Eur 44,- per maand

Tot slot

Er zijn ontzettend veel CRM systemen waar je uit kunt kiezen. Als u een CRM systeem wilt gaan kiezen bedenk dan goed welk functionaliteiten voor uw bedrijf van belang zijn. Vraag genoeg informatie aan en denk goed na over je keuze. Het allerduurste pakket hoeft niet perse het beste te zijn voor jouw bedrijf maar denk er wel aan dat een goed klantenbestand van groot belang is voor ieder bedrijf.

Welk CRM gebruik jij?

Weet jij nog een geweldig CRM dat ook geschikt is voor kleinere bedrijven? Laat het ons hieronder weten met een reactie:

author

Over de Auteur

Joost heeft jarenlang gewerkt voor diverse (online) organisaties zoals KPN en VNU Media. Bij VrijdagOnline is hij Online marketing specialist en houdt hij zich bezig met sales, online marketing en Adwords campagnes. Op VrijdagAvond gaat hij vaak met zijn vrouw uit eten bij een van de vele leuke restaurants in Groningen.