Offerte aanvragen

Een website laten maken en hem gemakkelijk zelf beheren?

  • Home /
  • Weblog /
  • Een website laten maken en hem gemakkelijk zelf beheren?

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een website met een gemakkelijk CMS systeem. Het grote voordeel is dat bedrijven zelf in staat zijn de content op de website te beheren, zonder dat hier technische kennis van websites voor nodig is.

Wat is een CMS?

Een CMS is een toeppassing die ervoor zorgt dat iedereen zonder hulp van een webbouwer een website gemakkelijk kan beheren. CMS is de afkorting van Content Management Systeem. De naam zegt het al, met het systeem kan je de content van de website beheren. Dat betekent niet alleen de tekst, maar ook de afbeeldingen en bijvoorbeeld het toevoegen van pagina’s kan door het bedrijf zelf gedaan worden. Het belangrijkste kenmerk van een CMS is, dat het als het ware de voorkant (wat de bezoeker ziet) en de achterkant (waar je de content in kan verwerken) scheidt. De lay-out van de website wordt vooraf vastgelegd in een bepaalde structuur en stramien. De invulling van deze structuur en het stramien kan uiteindelijk worden bewerkt. Hier is dan geen webbouwer meer voor nodig. Alleen als de lay-out veranderd dient te worden.
Het is dus mogelijk om een website te laten maken en daarna alles gemakkelijk zelf te doen.

Voor wie is CMS een geschikt?

CMS is zeer geschikt voor websites die regelmatig bijgewerkt dienen te worden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Weblogs
  • Webshops
  • Nieuwssites
  • Corporate websites

Voordelen van het gebruik van een CMS:

  • Het is eenvoudig om websites up-to-date te houden. Aanpassingen van bijvoorbeeld prijzen, aanbiedingen, nieuwsberichten enzovoort zijn gemakkelijk en snel aan te passen, zonder dat dit via de webbouwer hoeft te gaan.
  • Je kan zelf bepalen wie toegang heeft tot het doen van aanpassingen op de website. Op die manier kun je verschillende mensen de bevoegdheid geven om content op de website te plaatsen.
  • Je hebt zelf geen technische kennis nodig om de website aan te passen. Alleen als er ingewikkelde veranderingen moeten plaatsvinden. Hierdoor drukt het de kosten enorm.

Er zijn hele simpele en gemakkelijke systemen, maar er bestaan ook geavanceerde en complexere systemen. Wil je meer weten over CMS, de mogelijkheden of een advies dan kun je altijd contact met ons opnemen.

author

Over de Auteur

Joost heeft jarenlang gewerkt voor diverse (online) organisaties zoals KPN en VNU Media. Bij VrijdagOnline is hij Online marketing specialist en houdt hij zich bezig met sales, online marketing en Adwords campagnes. Op VrijdagAvond gaat hij vaak met zijn vrouw uit eten bij een van de vele leuke restaurants in Groningen.