Umbraco Website

Toegankelijke website voor PVP

Bellen, mailen en chatten centraal om snel contact te kunnen leggen

  • Branche: GGZ

  • Diensten: Advies, Design, Development

  • Platform: Umbraco CMS

De Stichting PVP zorgt voor ondersteuning van cliënten in de GGZ bij het realiseren en handhaven van hun rechten. We leveren patiëntenvertrouwenswerk aan verschillende doelgroepen variërend van kinderen tot ouderen en van cliënten die vrijwillig in behandeling zijn tot cliënten die gedwongen zijn opgenomen.

De uitdaging

Vanwege een nieuwe richting die de Stichting PVP op wilde op het gebied van hun ICT en online strategie, moest er binnen korte tijd een compleet nieuwe website worden ontworpen en ontwikkeld welke zeer toegankelijk moest zijn voor de doelgroep. Hierbij moesten de WCAG richtlijnen worden gevolgd om te voldoen aan de regels binnen de sector (juridisch/zorg).

De oplossing

Na een stevige kickoff en briefing werden de kaders van het project bepaald. De website moest volledig informerend zijn om patiënten zo snel en goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden van (juridische) bijstand. Hierbij hebben we ervoor gezorgd dat zoeken, vinden, bellen, mailen en chatten een centrale plek kregen binnen de website.

Zoeken, bellen, mailen, chatten

Om patiënten te helpen zo snel mogelijk de juiste informatie te laten vinden én ervoor te zorgen dat ze op verschillende manieren makkelijk contact kunnen leggen zijn de zoek, bel, mail en chat call-to-actions opvallend groot en duidelijk in beeld gebracht.

Op elke pagina kunnen de bezoekers gebruik maken van de verwijziging om snel bij de juiste informatie te komen en contact te leggen met Stichting PVP.

Toegankelijke userexperience

Onze UX designers en vormgevers hebben grote opvallende content blokken gecreëerd om bezoekers van de website snel en makkelijk naar de juiste informatie te dirigeren. De content beheerders van PVP kunnen zelf de blokken opmaken, vullen en plaatsen op de verschillende pagina's 
Toegankelijkheid
Videouitleg en doe-het-zelf

Videouitleg en doe-het-zelf

Een prominent geplaatste uitlegvideo maakt binnen een minuut duidelijk wat de PVP is en hoe de PVP kan helpen. Daarbij hebben we in de website een doe-het-zelf sectie gebouwd waar voorbeeldbrieven, filmpjes en uitleg kunnen worden geraadpleegd door de bezoekers. 

  • Makkelijk zoeken

  • Toegankelijk

  • Snel contact

Commercieel Directeur DSC40160989 1

Meer weten? Neem contact op

Joost Klein

Wil je meer weten over hoe we digitale (tijds)winst voor jouw organisatie kunnen behalen? Ik vertel je er graag meer over.

Bekijk ook onze andere cases