CMS systeem: de 4 populairste content management systemen

04 februari 22 door Arjan Woldring in Webdesign
Umbraco Cms (1)

Een content management systeem is een software toepassing, meestal een webapplicatie die gebruikt wordt om gegevens op internet te kunnen publiceren zonder dat mensen veel technische kennis nodig hebben. Het voordeel van CMS is dat tekst zonder lay-out ingevoerd kan worden en door middel van sjablonen wordt het stuk tekst wél met lay out getoond aan de bezoekers. CMS is tegenwoordig een must voor alle grote bedrijven. Ik beschrijf de drie populairste content management systemen waarmee je gemakkelijk een eenvoudige website zelf kunt bouwen.

Morgen ben je verliefd op Umbraco

Morgen ben je verliefd op Umbraco

Meer dan 75% van onze bezoekers is binnen 3 minuten compleet verliefd op Umbraco. Jullie vast ook... Mag ik je kort laten zien waarom?

Vandaag 36 keer verstuurd.

umbraco cms systeem

Umbraco CMS: #1

Bij VrijdagOnline maken wij gebruik van het CMS systeem Umbraco, dit is een bijzonder makkelijk te gebruiken en kwalitatief hoogwaardig CMS systeem waarbij veel functionaliteiten die out of the box zijn, direct werken, en die moet je bij Drupal bijvoorbeeld nog zelf maken. Umbraco maakt bijvoorbeeld uit zichzelf zoekmachine vriendelijke URLs en je kan tevens met umbraco makkelijk zelf categorieën in je website maken, terwijl je bij Drupal hiervoor speciale modules moet activeren. Wil je meer weten over het CMS systeem Umbraco? Klik dan hier!

populaire cms drupal

Wordpress content management systeem

Wordpress is één van de meest populaire cms systemen om een website mee te maken. Zowel beginners als ervaren gebruikers kunnen ermee overweg. Tevens hebben ze gemiddeld 8 updates per jaar, die eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden. Je hebt ook een premium versie, waarmee je gebruik kunt maken van extra functionaliteiten. Tevens worden alle websites gebouwd in responsive design, dus zijn goed te zien op zowel computers, tablets als op mobiele telefoons. Echter, Wordpress kan traag worden als er verschillende plug-ins worden gebruikt, of als er veel Wordpress websites op 1 server draaien. Ook heeft Wordpress veel onderhoud nodig vanwege de updates die jaarlijks uitgevoerd worden.

Drupal content management systeem

Drupal werkt heel anders dan bijvoorbeeld Wordpress of Joomla. Ze hebben geen eigen systeem binnen het CMS, maar Drupal maakt gebruik van kleine modules die samen een nieuwe functionaliteit vormen. Dit zorgt voor een beter CMS en voor heel veel mogelijkheden. Tevens zijn al die modules gratis. Drupal is het beste geschikt voor Corporate, Community en Magazine websites. Eigenlijk is Drupal inzetbaar voor allerlei soorten websites.

populair cms joomla

Joomla CMS systeem

Joomla was een tijd lang het meest gebruikte cms systeem ter wereld. Joomla is niet altijd als erg overzichtelijk ervaren, maar de interface kwam erg vriendelijk over. Dit 

heeft menigeen over de streep getrokken om Joomla een kans te geven en beter te leren kennen. In het begin kwam de interface nogal rommelig over, vooral als een website veel externe plug-ins bevatte. Joomla kan het best gebruikt worden voor Corporate websites en magazine websites. Echter, Joomla is minder geschikt bij een website waarbij bezoekers een account aanmaken waaraan verschillende rollen gekoppeld zijn. Bijvoorbeeld intranet, extranet, etc. Tevens is Joomla minder geschikt om als webshop te dienen. De interface, het gebruiksgemak van Joomla ziet er op eerste gezicht vriendelijk uit, maar sommige onderdelen zijn wat lastiger te beheren, en vereisen wat meer uitleg.

Conclusie

Alle vier de CMS systemen werken goed, hebben hun voor- en nadelen. Bedenk voordat je een website begint goed na over wat voor website je wilt. Welke functionaliteiten zijn noodzakelijk voor je website of wil je misschien liever een blog? Hoe dan ook, er zit altijd een cms systeem tussen die aan jouw wensen voldoet, zolang je je goed bedenkt van te voren wat je zoekt in een website.

Umbraco vs. WordPress

Umbraco vs. WordPress

''Wat is precies het verschil tussen Umbraco en WordPress?''. Dit is één van de meest gestelde vragen van onze bezoekers. In deze whitepaper staan de overeenkomsten en verschillen beschreven. Download vrijblijvend!