Veelgestelde vragen
Sendgrid oplossing

Er worden strengere e-mail authenticatie protocollen ingevoerd door grote e-maildiensten zoals Microsoft en Google om misbruik tegen te gaan. Dit betekent dat e-mails vanuit je website zonder de juiste authenticatie niet meer correct bezorgd worden.

Om het toenemende misbruik van e-mail, zoals het versturen van spam en phishing vanuit vervalste adressen, tegen te gaan. Grote e-maildiensten scherpen daarom hun criteria aan.

Je website gebruikt webformulieren waarvan de ingevulde informatie naar jou wordt gemaild en de invuller een bevestigingsmail krijgt. VrijdagOnline gebruikt hiervoor een centrale mailserver.

Sendgrid is een e-mailbezorgdienst die geavanceerde authenticatietechnologie biedt. Het voldoet aan de nieuwe e-mailprotocollen en de Europese GDPR normen.

Je e-mails zullen vanaf februari 2024 waarschijnlijk in spamfilters belanden en vanaf april 2024 mogelijk helemaal niet meer bezorgd worden.

Je hebt twee opties: 1) Overstappen op de vernieuwde centrale VrijdagOnline Sendgrid authenticatie, of 2) Een eigen Sendgrid account aanmaken en laten koppelen.

VrijdagOnline verzorgt de gehele configuratie met Sendgrid voor jou. Dit betekent geen zorgen en gedoe voor jou. Kosten: een verhoging van je maandbedrag met 5 euro.

Je beheert je eigen Sendgrid account, wat je meer controle geeft. Het is in eerste instantie gratis tot 100 mails per dag. Echter, je moet zelf actie ondernemen en er zijn kosten voor het koppelen door VrijdagOnline.

De eenmalige koppeling kost €100,- (een uur werk).

Je kunt starten met het gratis pakket van Sendgrid, maar als je meer gaat versturen, kun je overstappen op een betaald pakket of de centrale VrijdagOnline oplossing overwegen.

Je moet dan besluiten of je bij Sendgrid blijft en de nieuwe kosten accepteert, of dat je overstapt op een andere oplossing.

Ja, de wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op hoe de e-mails verzonden worden, niet op de e-mailadressen zelf.

Nee, dit heeft alleen betrekking op de e-mails die automatisch via de formulieren op je website worden verzonden.

Nee, als je voor de centrale VrijdagOnline oplossing kiest, wordt alles voor je geregeld. Als je voor je eigen Sendgrid account kiest, is basiskennis handig, want je moet het account zelf inrichten op Sendgrid.

Je huidige installatie blijft actief, maar je zult waarschijnlijk problemen ondervinden met de bezorging van e-mails vanuit je website.

Je kunt je keuze doorgeven via de link in de e-mail.

Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen, omdat de aanpassingen op volgorde van binnenkomst worden verwerkt.

Ja, dat is mogelijk. Neem contact op met VrijdagOnline om de mogelijkheden te bespreken.

Bij de centrale VrijdagOnline oplossing kun je tegen extra kosten meer mails versturen. Bij je eigen Sendgrid account moet je overstappen op een betaald pakket. Dit is vanaf € 19,95 per maand.

In Umbraco kan je de ingevulde formulieren inzien. Ieder formulier verzendt twee e-mails.

Sendgrid voldoet aan de Europese GDPR (AVG) normen en de authenticatietechnologie zorgt voor een veiligere verzending.

Ja, er zijn andere e-mailbezorgdiensten, maar VrijdagOnline heeft voor Sendgrid gekozen vanwege de betrouwbaarheid en compatibiliteit.

VrijdagOnline staat klaar om je te ondersteunen bij technische problemen.

Het implementeren en testen kost ons een uur, maar de exacte tijd kan variëren afhankelijk van het aantal domeinen en de gekozen optie.

Ja, we adviseren om na de aanpassing een formulier als test in te vullen om de correcte werking vast te stellen.

Deze zal uitgefaseerd worden zodra alle klanten zijn overgestapt naar de nieuwe oplossing.

Nee, de wijzigingen hebben betrekking op de manier waarop e-mails worden verzonden, niet op de formulieren zelf.

Deze wordt direct na de implementatie toegevoegd aan je reguliere factuur van VrijdagOnline.

We kunnen jullie telefonisch assisteren voor het aanmaken van een eigen Sendgrid account. Nadat je de credentials van je account hebt doorgegeven, implementeren wij code op jouw website en doorlopen we gezamenlijk de test. Hou er wel rekening mee dat de implementatie waarschijnlijk langer is dan de

E-mail is een essentieel onderdeel van een website. We adviseren sterk om een keuze te maken tussen de twee opties. Voor het versturen van notificatie mails nadat het formulier is ingevuld en heel belangrijk ook functies zoals 'wachtwoord vergeten' werkt niet meer.

VrijdagOnline zal je informeren via e-mail of andere communicatiemiddelen.