5 Review Website Systemen voor het MKB

04 februari 22 door Tamara Zoer in Webdesign
Review Systemen MKB

71% van de online klanten leest de beoordeling van eerdere klanten en 77% van jouw website bezoekers laten zich door hierdoor beïnvloeden.* Heb je nog meer bewijs nodig dat een klant review systeem hét verschil kan maken voor jouw website?

Voordelen van een klant een review systeem

Het is nou eenmaal zo dat mensen eerder geneigd zijn een product of dienst af te nemen als anderen er positieve ervaringen mee hebben. Dit wordt 'sociale bewijskracht' genoemd. Daarnaast kan een klant review systeem ook een positieve bijdrage hebben aan je positie in Google.

Via klant reviewsystemen kun je namelijk een backlink naar je site plaatsten (als deze follow zijn, bij nofollow geldt niet niet). Een aantal reviewsites zijn ook verbonden aan Google (o.a. feedbackcompany.nlkiyoh.nl en klantenvertellen.nl). Als je een reviewsysteem bij één van deze sites hebt, worden er sterren bij je Google Adwords advertenties weergegeven. Ben je met een andere beoordelingssite verbonden dan kun je een rich snippet aan een pagina toevoegen, waardoor er sterretjes bij jouw link in de organische zoekresultaten weergegeven kunnen worden. Let op! Dit betekent dus niet dat dit automatisch gebeurt.

Vijf Nederlandse Review systemen

Er zijn maar liefst 50 verschillende review systemen op Internet te vinden, die allemaal ongeveer hetzelfde aanbieden. Toch verschillen ze in prijs, mogelijkheden en werking. Hieronder beschrijf ik 5 verschillende Nederlandse systemen die we hebben vergeleken:

feedbackcompany.nl

feedbackcompany.nl is waarschijnlijk het bekendste klant review systeem. Het is één van de systemen die ook aangesloten is bij Google. Wat mooi is, is dat The Feedbackcompany branchespecifieke feedbackformulieren aanbiedt. Ook kun je de standaardvragen zelf aanpassen  via de beheerportal. Je kunt ook de uitnodigen aan klanten voor een review personaliseren met de HTML-editor. Hier kun je zelf kleuren instellen, eigen teksten maken en logo's in plakken. Het standaardpakket kost € 39,- per maand en kun je eerst een maand gratis uitproberen. Ze hebben ook een instappakket voor 

Custorate.nl

Custorate.nl is nieuw maar snel groeiend review systeem. Custorate biedt als enige een gratis basis pakket aan. Ook kleine webshops kunnen eerlijke klantenbeoordelingen op hun website plaatsen. Elke beoordeling wordt door de reactie handmatig gecontroleerd.

klantervaringenonline.nl

klantenervaringenonline.nl biedt een reviewsysteem voor € 19,- per maand. Deze reviewsite is niet aangesloten bij Google maar garandeert wel sterren bij de links in de organische zoekresultaten en vertelt dat je site met dit systeem ook beter vindbaar is in Google. Een mooie feature van dit klant review systeem is dat je als bedrijf ook kunt reageren op reacties van klanten. 

klantenscores.nl

klantenscores.nl is een wat eenvoudige reviewsyteem, waardoor hij ook een stuk goedkoper is. Het systeem kost slechts € 4,95 (excl. btw) per maand. Het is, naar eigen zeggen, een makkelijk te gebruik systeem waarbij mensen ook via Facebook kunnen inloggen om hun score door te geven. De redactie controleer de scores en bij onvoldoende score kan er contact opgenomen worden met de klant.

klantenvertellen.nl

klantenvertellen.nl is ook een Google Partner waardoor er dus gele sterretjes worden weergegeven bij advertenties. Met meer dan 12.000 zijn ze één van de grootste bedrijven in deze branche. Je krijgt een vast contactpersoon toegewezen die je gratis helpt. De vragenlijst die klanten toegestuurd krijgen, wordt persoonlijk en op maat gemaakt. In je persoonlijke dahboard vind je alle resultaten terug en kun je reageren op de ontvangen beoordelingen. Je kunt vervolgens zelf bepalen wanneer je deze beoordelingen wilt publiceren. Een nadeel is, is dat ze geen vaste prijzen hebben. De maandelijkse kosten zijn namelijk branche afhankelijk en worden in het instapgesprek bepaald.

kiyoh.nl

kiyoh.nl heeft een klantbeoordelingssysteem dat bedoelt is voor webshops. Het pro plus pakket van Kiyoh kost € 14,90 per maand. Er kunnen hierbij beoordelingen in meerdere talen worden gegeven en er kunnen ook herinneringen verstuurd worden (na 4 dagen). Ook Kiyoh is een Google Partner. Er is een multi-login beschikbaar voor meerdere webshops. Zo kun je de klantenreviews van meerdere webshops binnen één systeem overzichtelijk beheren.

Vergelijking van de verschillende reviewtools:

Prijs per maand Controle door redactie Sterren bij advertenties in Google Eigen vragen toevoegen Duur proefperiode
Feedbackcompany.nl € 16,-  Ja Ja Ja 30 dagen
Klantenervaringenonline.nl € 19,- Onbekend Niet bij advertenties, maar wel in de organische zoekresultaten. Ja Niet mogelijk
Klantenscores.nl € 4,95 Ja Niet bij advertenties, maar wel in de organische zoekresultaten. Ja 40 dagen
Klantenvertellen.nl Maatwerk tarief Ja Ja Ja 14 dagen
Kiyoh.nl € 14,90 Ja Ja Ja 28 dagen
Custorate.nl € 0,00 Ja Niet bij advertenties, maar wel in de organische zoekresultaten. Nee Altijd gratis

Ken jij nog meer klant reviewsystemen? Of maak je zelfs gebruik van een geheel ander systeem? We horen graag je mening en suggesties.

*Bron: eTailing Group en Forrester & Jupiter Research