Waarom wij zo graag werken met Umbraco CMS

06 april 22 door Arjan Woldring in Webdesign
Techniek

Bij VrijdagOnline ontwikkelen we websites in Umbraco. Doen we al jaren. Maar waarom eigenlijk? Waarom geen Wordpress, Drupal of Magento? Het antwoord op die vraag lees je in dit artikel. Dit zijn dé 7 voordelen van werken met Umbraco, voor zowel ontwikkelaars als content beheerders.

Umbraco vs. WordPress

Umbraco vs. WordPress

''Wat is precies het verschil tussen Umbraco en WordPress?''. Dit is één van de meest gestelde vragen van onze bezoekers. In deze whitepaper staan de overeenkomsten en verschillen beschreven. Download vrijblijvend!

Wat is Umbraco?

Umbraco is een open source content managementsysteem (beter bekend als CMS). En niet zomaar eentje! Het systeem is al jaren onze digitale rots in de branding. Een betrouwbaar en snel CMS dat ook nog eens excelleert in gebruiksgemak. Niemand minder dan Microsoft is verantwoordelijk voor de achterliggende technologie.

Wat is een CMS?

Simpel gezegd is een CMS een systeem dat het bouwen van websites vergemakkelijkt. Keuze is er genoeg: Joomla, Drupal, Magento en het welbekende Wordpress, om er een paar op te noemen. Als je ze naast elkaar zet, vallen er een hoop verschillen te ontdekken. Bijvoorbeeld op het gebied van gebruiksgemak, gebruikersinterface en vereiste technische kennis. Voor de ene moet je een bovengemiddelde computerkunstenaar zijn. Voor de ander hoef je niet eens verstand van code te hebben.


Bekijk ook: CMS systeem: de 4 populairste content management systemen

De voordelen van Umbraco als CMS

Bij VrijdagOnline zijn we dus fan van Umbraco. Het open source systeem is bijzonder vriendelijk in gebruik en geeft eindeloze mogelijkheden. Waarom juist dit CMS onze voorkeur geniet? Hieronder leggen we je uit waarom we Umbraco zo hoog hebben zitten.

1. Safety first

Umbraco is boven alles een veilig systeem. Waar sommige open source concurrenten qua veiligheid afhankelijk zijn van een community, leunt Umbraco op een betrouwbare internationale onderneming dat veiligheidsrisico’s zo veel mogelijk in de perken houdt. Je kunt er dus op vertrouwen dat jouw website op maat of webshop op maat altijd up-to-date is en niet vatbaar voor hacks of andere gevaren.

Umbraco vs. Wordpress

Laten we dit eens vergelijken met een ander populair CMS: Wordpress. De vele plug-ins en thema’s die hiervoor beschikbaar zijn, hebben regelmatig updates nodig. Zie je een belangrijke update over het hoofd of wordt jouw gebruikte thema niet langer ondersteund? Dan blijkt Wordpress nogal eens onderhevig aan aanvallen of lekken.

2. Open source

De term ‘open source’ viel hierboven al een keertje. Het betekent dat de broncode van Umbraco openbaar is, en daarmee vrij beschikbaar. Iedereen mag dus doen met de software wat ie wil, zonder auteursrechten of toeslagen die in de weg zitten. Als open source CMS kan Umbraco naadloos worden geïntegreerd binnen bestaande structuren van iedere onderneming. Het maakt koppelingen met andere systemen namelijk ook een stuk makkelijker – daar komen we later nog eens op terug.

3. Supervriendelijk in gebruik

Umbraco blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Fijn voor ons, maar ook voor jou als beheerder. Dankzij het intuïtieve interface is nieuwe pagina’s aanmaken, media toevoegen of blogs en nieuwsitems publiceren een peulenschil. Maar ook beheer en optimalisatie op het gebied van vindbaarheid en paginastructuur heb je zo onder de knie. De achterkant van jouw site is logisch opgebouwd en komt overeen met de menustructuur aan de voorkant.

Is je website af? Dan maken wij je wegwijs in Umbraco, zodat je zelfstandig content kunt publiceren en aanpassingen kunt doen. In een training van 2 uur praten we je bij over alle ins en outs. Meer over onze werkwijze

4. Breed toepasbaar

Van simpele one-pagers tot complexe webomgevingen: geen uitdaging is te groot. Umbraco wordt niet alleen voor openbare websites gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor intranetten. Dankzij de C# .NET-technologie van Microsoft is integreren van andere systemen relatief eenvoudig. En Umbraco API maakt koppelingen leggen eenvoudiger. Jouw site is perfect te koppelen aan betalingssystemen of boekhoudpakketten, maar ook CRM-software en ERP-integraties, e-commerce, e-mailsoftware, marketing automation en samenwerkingsplatforms zoals Sharepoint.

5. Online marketingmogelijkheden

Een online omgeving is niets zonder online marketing. In Umbraco voegen we trackingpixels toe om analytics erop los te laten. Ook ads, conversie, fluid content en A/B- testing behoren tot de mogelijkheden. En jouw site kan er nog zó strak uitzien, zonder SEO trek je onvoldoende publiek. Gelukkig is zoekmachineoptimalisatie – van metadata en canonical tags toevoegen tot sitemaps en omleidingen maken – ook een van Umbraco’s sterkste punten.

6. Schaalbaar en flexibel

Waar andere systemen qua mogelijkheden beperkt zijn, spant Umbraco de kroon als het gaat om maatwerk. Geen prefab websites dus, maar op maat gemaakte oplossingen. Hoe complex jouw ideeën of benodigde koppelingen ook zijn: wij implementeren ze. Liever niet te hard van stapel lopen? Begin dan klein en schaal op wanneer dat uitkomt. Onze websites zijn eenvoudig uit te breiden en je bent zelf beheerder van je content.

7. Umbraco Community

Typisch aan open source systemen is een trouwe fanbase. Het kloppend hart van Umbraco is zijn bloeiende community. Een enorme gemeenschap van professionals en vrijwilligers ondersteunt het CMS en blijft ‘m continu door ontwikkelen. Zo worden nieuwe integraties en koppelingen beschikbaar gemaakt en blijft het systeem zo veilig mogelijk. Ook als je advies nodig hebt, kun je altijd terugvallen op de Umbraco Community.

Conclusie

Als je een CMS-beheersysteem zoekt, heb je bij Umbraco the whole package. Of er nu een nieuwe website gebouwd moet worden of sprake is van migratie: je maakt altijd een veilige en betrouwbare keuze. Umbraco is bovendien open source, wat veel voordelen met zich meebrengt. Het is gratis te gebruiken en de openbare broncode wordt voortdurend aangevuld en verbeterd door een deskundige en hechte community.

Umbraco werd ontwikkeld voor maatwerkoplossingen. Koppelingen en integraties met andere systemen zijn zo gelegd en het CMS biedt zelf nog een aantal aantrekkelijke aanvullende diensten. Van eenvoudige webpagina’s tot de meest gecompliceerde bouwwerken op het web: niets is onhaalbaar. Umbraco is ook nog eens megagebruiksvriendelijk. Bewerkingen doen en content publiceren heb je zo onder de knie – daar helpen we je graag een handje mee.

Meer weten over Umbraco of direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook en Instagram

Morgen ben je verliefd op Umbraco

Morgen ben je verliefd op Umbraco

Meer dan 75% van onze bezoekers is binnen 3 minuten compleet verliefd op Umbraco. Jullie vast ook... Mag ik je kort laten zien waarom?

Vandaag 36 keer verstuurd.