Offerte aanvragen

60 gratis websites om te beginnen met linkbuilden

  • Home /
  • Weblog /
  • 60 gratis websites om te beginnen met linkbuilden

Iedereen wil tegenwoordig hoog belanden in de zoekresultaten van Google. Het proces om dit te bereiken noemen we Search Engine Optimization (SEO). In voorgaande weblogs van mijn collega’s is er al een heleboel verteld over SEO. Er zijn tal van factoren die je ranking in de zoekresultaten van Google beïnvloeden. Landingspagina’s, kwaliteit van je content, rich snippets, gebruik van je keywords, het zijn allemaal onderdelen van de Google Algoritmes die bepalen hoe hoog jouw website in de zoekresultaten belandt.

Beginnen met linkbuilden

Je kunt de SEO van je website uitbesteden aan een ander bedrijf. Dit zal echter niet goedkoop zijn. Veel SEO-hordes kun je best zelf nemen en naar mijn mening begint het allemaal met linkbuilden. Linkbuilden is het genereren van linkjes naar jouw website. Het gaat niet zo zeer om de hoeveelheid links, maar met name om de relevantie van je links. Als jij een timmerbedrijf hebt en je hebt allerlei links van rijscholen naar jouw website staan, dan zul je daar niet veel mee opschieten. Google zal dit soort links zelfs verdacht vinden en kan je daar een “penalty” voor geven. Dat houdt in dat je lager gerankt wordt, omdat Google weet dat je de zoekresultaten wil manipuleren. Zorg er dus voor dat je links hebt van websites die ook actief zijn in de timmerbranche.

Relevante links

Het klinkt allemaal heel eenvoudig, je benaderd een paar websites, ze plaatsen wat links voor je en je stijgt in de Google rankings. Echter is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Veel websites willen tegenwoordig geen links meer van jouw plaatsen, omdat ze bang zijn voor straffen van Google. Bovendien is het voor veel bedrijven niet interessant om met jou te ruilen, omdat jouw link niets waard is voor hun. Het is niet makkelijk om op gang te komen met linkbuilden en dat is exact de reden dat ik deze weblog heb geschreven.

Lijst voor linkbuilden

Ik heb een lijst samengesteld met websites en startpagina’s waar jij als startende linkbuilder een gratis link kunt laten plaatsen. Je zou zeggen dat er al veel van dit soort lijsten zijn, maar geen van die lijsten is zo up to date als de lijst die ik je bij deze aanbied. Ik wens je succes met het aanvragen van links!

 

Download gratis de lijst!

author

Over de Auteur

Joran zit in het derde jaar van de studie commerciële economie. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een grote interesse in online marketing. Met zijn stage bij VrijdagOnline probeert hij zich verder te ontwikkelen op dit gebied. Op VrijdagAvond is hij te vinden in de sporthal met zijn voetbalteam. 

Reageren

comments powered by Disqus