Moeiteloos externe software koppelen aan Umbraco CMS

16 juni 22 door Amir Zisko in Webdesign
Umbraco Demo

Een nieuwe website laten bouwen is nooit zonder risico. Vaak leun je op externe software waar jij, je collega’s en/of klanten echt niet zonder kunnen. Koppelingen moeten soepel blijven werken – en het liefst nog soepeler. De mensen achter Umbraco zijn maar al te bekend met deze valkuil. Het CMS maakt het daarom mogelijk om koppelingen te leggen met een grote diversiteit aan softwarepakketten, zonder dat je daar hinder van ondervindt.

Open source

Het feit dat Umbraco open source is, maakt koppelingen leggen met externe systemen een stuk eenvoudiger. Umbraco is dan ook de meester van het maatwerk. Niks klant-en-klare pakketten! Jouw Umbraco-site is altijd op maat gemaakt. Complexe koppelingen nodig naar software die je al jaren tevreden gebruikt? Of benieuwd naar de voordelen die een nieuw platform jou kan bieden? Welke software je ook nodig hebt, Umbraco legt de link.

Software koppelingen Umbraco CMS

Umbraco is gebouwd op de C# .NET-technologie van Microsoft. Ook daarom is integraties en koppelingen met andere software een piece of cake! Of je nu een one-pager laat bouwen of een superuitgebreide online database: dankzij Umbraco is de link naar bestaande of nieuwe software zo gelegd. Van betalingssystemen en boekhoudpakketten tot CRM- en ERP-integraties. Van e-commerce en e-mailsoftware tot marketing automation en samenwerkingsplatforms.

Bekijk ook: Waarom wij zo graag werken met Umbraco CMS

Umbraco API

VrijdagOnline ontwikkelde al diverse Umbraco-koppelingen voor verschillende softwareplatforms. We kunnen externe systemen data laten uitwisselen met jouw systeem. Data uit formulieren naar het CMS, vanuit orders naar een facturatiepakket of van Analytics naar een marketingplatform. In principe kunnen we elk systeem koppelen aan Umbraco. Onze ontwikkelaars kunnen zelfs een hele nieuwe Umbraco API voor je ontwikkelen.

Een aantal populaire koppelingen:

  • Salesforce
  • Microsoft Dynamics
  • Sharepoint
  • Hubspot
  • Exact
  • AFAS

Van Wordpress naar Umbraco migreren

Overstappen van CMS lijkt misschien een onbegonnen klus. Jouw site is gebouwd in Wordpress en kan niet zomaar even worden overgezet, toch? Wel met Umbraco! Daarvoor gebruiken we een migratietool die het mogelijk maakt om de paginastructuur, media en content een-op-een te migreren van Wordpress naar Umbraco. Zo verlies je geen waardevolle content én behoud je bovendien gewoon die positie in Google waar je zo hard voor hebt gewerkt.

Verder lezen: Van Wordpress naar Umbraco migreren

Koppeling met Salesforce

Salesforce bevindt zich als CRM-systeem volledig in de cloud. Waar sprake is van interactie met de klant – zoals marketing, sales, commerce en klantenservice - optimaliseert het bedrijfsprocessen. Koppel Salesforce met Umbraco en je verleent jouw klant de allerbeste service. Lever de geïntegreerde winkelervaring die van je verwacht mag worden. Personaliseer je marketing en krijg meer inzicht in de behoeften en wensen van je gebruiker.

Koppeling met Microsoft Dynamics

Stappen maken in sales, marketing of klantenservice? Of juist de focus leggen op finance of human resources? Met Microsoft Dynamics heb je het complete plaatje. Verzamel data op je site en koppel die aan één van de vele applicaties binnen het Microsoft Power Platform, Microsoft Azure of Microsoft 365. Een platform dat eenvoudig geïntegreerd is en van ongekende waarde kan zijn voor jouw online omgeving.

Koppeling met Sharepoint

Nu we het toch het Microsoft-straatje bewandelen… Ook Sharepoint is simpel te koppelen aan Umbraco. Ideaal voor je team om snel toegang te krijgen tot het samenwerkingsplatform. Log in via je website om bestanden, gegevens, bronnen of nieuws uit te wisselen. Dankzij de koppeling tussen Umbraco en Sharepoint verloopt communiceren en samenwerken gestroomlijnder dan ooit tevoren.

Koppeling met Hubspot

Hoe en waar sla je informatie uit ingevulde formulieren op? Daarvoor kunnen wij Hubspot integreren in Umbraco Forms. Deze integratie biedt een aangepaste workflow waarmee je data uit formulieren eenvoudig toewijst aan contacten in je CRM-platform. Niet alleen overzichtelijk, maar ook nog eens zeer waardevol om je marketing- en salesdoelen na te streven!

Koppeling met Exact

Met de software van Exact automatiseer en optimaliseer je bedrijfsprocessen. Maak je al gebruik van Exact Online? De koppeling tussen jouw pakket en je Umbraco-site is zo gemaakt. Hierdoor houd je alles wat je nodig hebt om te ondernemen binnen handbereik. Denk aan online boekhouden en bankkoppelingen, urenregistratie, facturatie en CRM. Maar ook salaris- en projectadministratie, en order-, relatie en voorraadbeheer.

Koppeling met AFAS

Met een AFAS-koppeling op je website heb je één systeem voor alles wat met administratie te maken heeft. Zorg dat je verlof, verzuim en salarisverwerking van je medewerkers altijd op orde hebt. Automatiseer workflows zodat processen gestructureerd en efficiënt verlopen. En krijg inzicht in je prestaties met overzichtelijke dashboards die toegankelijk zijn via je Umbraco-website.

Meer weten over Umbraco API of direct een offerte aanvragen? Laat een berichtje achter. Benieuwd wat wij allemaal uitvreten op kantoor? Volg ons op LinkedInFacebook en Instagram