Offerte aanvragen

Een stage bij VrijdagOnline

Serie: Bij VrijdagOnline

Deel 3: Een stage bij VrijdagOnline

 

In de blogserie ‘Bij VrijdagOnline’ geven we je graag een kijkje achter de schermen. We laten je zien (= lezen) hoe het er iedere dag aan toegaat bij een Gronings full service internetbureau. Deze week laten we onze twee stagiairs aan het woord: Matthijs Kremer en Kevin Huizinga. Zij lopen vanaf februari van dit jaar stage bij VrijdagOnline en geven je door middel van deze blogpost een kijkje in hun leven als stagiair.

 

Allereerst Kevin Huizinga.

 

Mijn naam is Kevin Huizinga, 19 jaar en ik ben een student aan de Hanzehogeschool Groningen. Momenteel zit ik in het voorlaatste jaar van de vierjarige opleiding Communicatie & Multimedia Design. In mijn vrije tijd fitness ik veel, ga ik graag met vrienden op stap en houd ik ervan om actief bezig te zijn. Ik zit op dit moment middenin mijn stage van 20 weken bij VrijdagOnline. Als ik VrijdagOnline in 3 woorden zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: “professioneel maar gezellig”.

Ik was in de kerstvakantie van 2019 op zoek naar een stagebedrijf dat niet meer dan 20 medewerkers had, maar wel de doelen en ambities om groter te worden. Dan blijft het persoonlijk en is iedereen in het bedrijf benaderbaar. Bij VrijdagOnline klikte het meteen. Ik werd vriendelijk ontvangen en voelde me meteen op mijn plek.

Dat ik mij zo goed op mijn plek zit, heeft alles te maken met de sfeer bij VrijdagOnline. Iedereen is super gezellig. Er is zelfs de mogelijkheid voor een beetje competitie in een potje darten of tafeltennis (voordat iedereen thuis moest werken natuurlijk).

Door de corona crisis is mijn stage wel heel uniek en bijzonder geworden. Ik heb vanaf week 9 thuis gewerkt en zal dit blijven doen tot het einde van mijn stage. Maar dankzij dit hechte team zorgt dit niet voor problemen in mijn stage. Ik kan via videomeetings en chat programma’s nog steeds al mijn vragen kwijt. Dit laat zien dat het een veerkrachtig en professioneel bedrijf is en daarom ben ik blij dat ik voor VrijdagOnline heb gekozen.

 

En dan nu Matthijs Kremer.

 

Mijn naam is Matthijs Kremer en ik volg de opleiding Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik ben 22 jaar oud, geboren en getogen in Groningen. Sinds februari van dit jaar loop ik stage bij VrijdagOnline. Het leek mij leuk om tijdens mijn stage meer te weten te komen over online marketing. Tijdens de colleges interesseerde dit onderwerp mij namelijk het meest.

Hoe ben ik hier terechtgekomen? Simpelweg een Google Search naar een online marketing / webdesign bureau. Hierbij was VrijdagOnline één van de eerste resultaten en na een kijkje te hebben genomen op de website heb ik simpelweg een open sollicitatie gedaan naar een stageplek. Uit ervaringen bij voorgaande stageplekken werkt dit altijd beter dan ergens op een vacature te reageren.

VrijdagOnline is een superleuk bedrijf vol met gezellige collega’s, maar niet te vergeten ook een erg goede omgeving voor mij als student. Hier kan ik praktische ervaring opdoen m.b.t. online marketing. Ik ben hier niet de hele dag koffie aan het halen. Wanneer je hier stage loopt, krijg je de ruimte om te leren wat jou interesseert en de ook de verantwoordelijkheden die hierbij horen.

De afgelopen weken is het door de coronacrisis natuurlijk iets anders, omdat je elkaar niet meer echt ziet. Dit maakt het natuurlijk een stage die ik niet snel zal vergeten en waaruit ik veel leermomenten kan behalen. Voor iedere student die een leerzame en leuke stageplek binnen webdesign en online marketing wil volgen: VrijdagOnline is the place to be.

 

Nou, je hoort het. VrijdagOnline is een leuke, gezellige en leerzame stageplek. Ook bij ons stage lopen? Laat van je horen! Bel 050-2309815 en wie weet tot snel!

author

Over de Auteur

Kim is na haar opleiding Geschiedenis op wonderbaarlijke wijze in de online wereld beland. Hier kan ze zich bezighouden met dat wat ze het liefste doet: coördineren, redigeren en projectplannen schrijven. Op VrijdagAvond vind je haar achter de buis geplakt of aan de tekentafel, waar ze onder andere portretten schildert.