Offerte aanvragen

10 Softwarepakketten om wachtwoorden te onthouden

  • Home /
  • Weblog /
  • 10 Softwarepakketten om wachtwoorden te onthouden

Heb jij er ook zoveel moeite mee? Al die wachtwoorden die je tegenwoordig overal moet invullen. Je wil natuurlijk ook niet voor alles hetzelfde wachtwoord gebruiken.

Maar dan, je wil inloggen en je weet je wachtwoord niet meer..

Jij bent niet de enige met dit probleem en daarom zijn er speciale software pakketten gemaakt om je wachtwoorden te onthouden! Deze software wordt als het ware jou manager van je wachtwoorden. Hieronder staan de 10 softwarepakketten op een rijtje. Kies er één uit en sla vandaag je wachtwoorden nog op.

1. LastPass

LastPass heeft een gratis versie en twee betaalde versies. De gratis en premium (12 dollar per jaar) pakketten zijn voor particulieren en de enterprise (24 dollar per jaar) is voor bedrijven. LastPass is een eenvoudig te gebruiken systeem. Je download de applicatie, maakt een account aan, en slaat de wachtwoorden op.

Waarom LastPass?

Je kan gemakkelijk mappen aanmaken zodat je de wachtwoorden overzichtelijk opslaat. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te zoeken naar de juiste wachtwoorden. Als je LastPass gedownload hebt dan zie je een pictogram in je werkbalk. Wanneer je een nieuw wachtwoord wil opslaan kun je via je werkbalk dit makkelijk aanmaken, ook wanneer je een wachtwoord wil opzoeken. Net zoals bij Keepass is het bij LastPass ook mogelijk om nog een ‘geheime vraag’ toe te voegen in het inlogproces, ook wel een twee(meer)voudige vertificatie genoemd.

Klik hier om LastPass te downloaden 

2. Keepass

Keepass is heeft een uitgebreide software. Het kan in het begin even zoeken zijn, maar als je even doorzet weet je zeker dat jou wachtwoorden veilig in een “kluis” zitten. Na het downloaden en het aanmaken van je wachtwoorden is het snel te gebruiken.

Waarom Keepass?

Keepass maakt gebruik van een ‘master password’. Dit wachtwoord is dus erg belangrijk want achter dit wachtwoord liggen al je wachtwoorden. De sterkte van dit ‘master password’ wordt aangegeven met bits. Hoe meer bits, hoe sterker je wachtwoord. Zo kun je een sterk wachtwoord maken die eigenlijk niet te hacken is.
Bij keepass heb je ook nog de mogelijkheid om naast je wachtwoord een ‘key files’ aan te maken. Het lijkt een beetje op een ‘geheime vraag’. Je kiest een bestand waar jij je wachtwoorden in hebt gezet. Naast jou bestand zet Keepass nog meer bestanden. Niemand, behalve jij, die weet in welk bestand jou wachtwoorden staan.

Klik hier om KeePass te downloaden 

3. Dashlane

Dashlane heeft een gratis en een betaalde versie. De gratis versie kun je maar op één apparaat gebruiken en maakt bijvoorbeeld geen back-ups en je kunt je wachtwoorden niet delen met bijvoorbeeld je man of vrouw. De premium versie kost 39,99 dollar per jaar. Je kunt met je team ook kiezen voor Dashlane premium for team, met een maximum van 20 team members.

Waarom Dashlane?

De website van Dashlane ziet er goed uit. Als je deze website vergelijkt met Keepass zie je een groot design verschil. Mijn voorkeur zou dan eerder uitgaan naar een website die er goed uit ziet. Wat andere wachtwoordbeheerders niet doen maar Dashlane wel is dat zij beveiligingswaarschuwingen vesturen wanneer je wachtwoorden gevaar lopen. Dit is erg veilig aangezien je met Dashlane ook je bankgegevens, kluiscodes etc. kan opslaan in notities.

Klik hier om Dashlane te downloaden 

Zoek je toch nog wat anders? Er zijn nog veel meer wachtwoordbeheerders!
4. RoboForm Free
5. Passpack
6. LSN Password Safe
7. SafeInCloud
8. 1Password
9. Referentiebeheer Windows 
10. Sleutelhanger (keychain) apple.

Zo, vanaf nu hoef je niet meer elke week nieuwe wachtwoorden aan te vragen maar zoek je het gewoon op in jouw wachtwoordenbeheer!

author

Over de Auteur

Romee is derdejaars communicatie studente. Ze wil zich graag meer ontwikkelen in de online marketing dus wat een geluk dat ze dat bij ons stage mag lopen! Op VrijdagAvond neemt zij, onder het genot van een biertje, de gebeurtenissen van de afgelopen week door met haar vriendinnen.