Offerte aanvragen

Battle of the interns

Battle of the interns

 

Een battle? Jazeker!

Op dit moment is er een ware battle gaande bij VrijdagOnline. Een battle tussen onze twee nieuwste aanwinsten: stagiairs Toby en Berkay. Want ze zijn aan elkaar gewaagd, dat hebben we al gemerkt. Beide heren hebben kwaliteiten die goed passen bij VrijdagOnline en we zijn benieuwd hoe ze aan het einde van hun stage gegroeid zijn in hun rollen. Om te kunnen bepalen wie er uiteindelijk wint én om ze beter te leren kennen, stellen ze zichzelf in deze blogpost voor aan jullie.

Allereerst geven we de microfoon aan Toby.

 

Het verhaal van Toby

 

Hey hoi, Ik ben Toby Olubadewa, 22 jaar en ik zit momenteel in het 3e jaar van de studie Commerciële Economie. Ik volg een major in Marketing Communicatie Management en heb ook een minor in toegepaste psychologie afgerond. In September van dit jaar mocht ik begonnen aan mijn stage.

Voor mijn eerste HBO stage had ik mezelf voorgenomen stage te lopen bij een bedrijf dat erg goed is in wat het doet en ambitie heeft om te groeien. Om een goede indruk te krijgen van de online marketingbureaus in de regio Groningen was ik binnen mijn connecties op zoek naar eventuele aanbevelingen. VrijdagOnline is erg goed vindbaar op het internet, dus ik had deze naam al vaak voorbij zien komen. Op een gegeven moment bedacht ik me dat een jeugdvriend hier ook stage had gelopen. Zonder een moment van twijfel stuurde ik hem een berichtje met de vraag of hij zijn stage bij VrijdagOnline nog kan herinneren.

Hierop antwoordde hij het volgende: “Super leerzaam op het gebied van online marketing, SEO, SEA, linkbuilding, sales en websites maken.” Dat waren nou net de gebieden waarin ik me graag wilde verdiepen. Nadat hij me warm had gemaakt voor VrijdagOnline ging het balletje snel rollen. Een dag later zat ik met Joost (een van de eigenaren) en Hella (Online Marketing Manager) aan tafel om de mogelijkheden voor een stage te bespreken. En ik werd aangenomen!

Wat VrijdagOnline nou zo’n top stageplek maakt is dat je binnen het bedrijf zelf mag kiezen waarin je wil ontwikkelen. Natuurlijk heb je als stagiair vaste werkzaamheden, zoals het aannemen van de telefoon en wat administratieve taken. Maar verder ben je vrij om te leren en mee te kijken met wie je wil, zolang je een zinvolle bijdrage levert.

Daarnaast zijn ze hier super nuchter en transparant. Ik voel me onderdeel van het team en we dragen met z’n allen de verantwoordelijkheid voor goede resultaten.  Bij VrijdagOnline gaat het niet alleen om wat je allemaal kan of wat je al gedaan hebt, maar om wat je allemaal graag zou willen doen en kunnen.

Een goede poging om onze lezers ervan te overtuigen dat Toby de beste aanwinst is voor VrijdagOnline. Nu mag Berkay z’n best gaan doen dit te overtreffen.

 

En hoe zit dat dan met Berkay?

 

Mijn naam is Berkay Ogulmus, 21 jaar en student aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik zit op dit moment in het derde jaar van de opleiding Commerciële Economie en hoop mijn bachelor zo snel mogelijk te halen.

Als student weet ik dat een goede en leuke stageplek niet heel makkelijk te vinden is. Ik was al even op zoek en op het allerlaatste moment kreeg ik een belletje van mijn klasgenoot Toby. Hij was aangenomen als stagiair bij VrijdagOnline en ze zochten nog een tweede stagiair. Ik ben via Google gaan zoeken en vond ze al snel. Vervolgens bekeek ik de website en kwam ik erachter dat het een zeer professioneel bedrijf is. Ik heb dezelfde dag nog gebeld en ben uitgenodigd voor een sollicitatie. Na een leuk gesprek mocht ik mijzelf (met trots) een stagiair noemen.

Waarom ik uiteindelijk gekozen heb voor VrijdagOnline? Ik heb gemerkt dat online marketing een steeds grotere rol inneemt bij bedrijven. Vooral ten tijde van corona, waar we nu nog middenin zitten, wil je als goed vindbaar zijn. Om een positieve indruk achter te laten is een goede website van groot belang. Jouw website is net als een visitekaartje waarmee je een indruk achterlaat. Dit is exact het vakgebied waar ik meer kennis over op wil doen.

Daarnaast is VrijdagOnline een interessant bedrijf en heb je daar collega’s die je niet snel ergens anders zult vinden. Je wordt er niet alleen warm welkom geheten, maar je maakt ook meteen onderdeel uit van de groep. Ze weten namelijk precies hoe het voelt om een student te zijn en weten daarnaast hoe belangrijk het is voor een student om de theorie toe te kunnen passen in de praktijk. Hier leer je wat je wil leren én leer je ook dingen waar je zelf helemaal nooit aan had gedacht. Gek is dat hé?

Zoals ik eerder heb genoemd heeft corona vele plannen flink in de war geschopt. Niet alles gaat nu zoals ik had verwacht, maar dat zal mij niet tegenhouden om te leren en lol te hebben tijdens mijn stage. Want wanneer je het naar je zin hebt, dan maakt dat het werken ook veel makkelijker.

 

De eindconclusie

Nou, nou. Wat een mooie woorden van onze beide stagiairs. We zijn benieuwd wie jullie het meest overtuigd heeft en er volgend jaar met winst vandoor gaat!

author

Over de Auteur

Kim is na haar opleiding Geschiedenis op wonderbaarlijke wijze in de online wereld beland. Hier kan ze zich bezighouden met dat wat ze het liefste doet: coördineren, redigeren en projectplannen schrijven. Op VrijdagAvond vind je haar achter de buis geplakt of aan de tekentafel, waar ze onder andere portretten schildert.