Offerte aanvragen

De nieuwe generatie

De nieuwe generatie

 

Ze schieten inmiddels als paddenstoelen uit de grond: de nieuwe generatie internetgoeroes. Want hoe snel zij die ontwikkelingen bijhouden; daar kunnen wij als millennials weer heel wat van leren😅 Onze vier nieuwste stagiairs (a.k.a. the Fantastic Four) zijn ware marketing- en/of salestalenten in spe. In deze blogpost vertellen ze wat meer over hun werkzaamheden bij VrijdagOnline.

 

Mark Pettinga

Ik ben 23 lentes jong en student aan de Hanzehogeschool. Momenteel zit ik in het vierde en tevens laatste jaar van de opleiding: Commerciële Economie. Tijdens de honours minor ‘Sales talent innovation program’ heb ik mij verdiept in de sales. Hier ligt namelijk mijn passie. Ik ben pas tevreden wanneer de klant dat ook is en die gedachte komt overeen met de visie van VrijdagOnline.

Dit is een van de redenen dat ik mijn afstudeerscriptie bij VrijdagOnline schrijf. Zij hebben hier namelijk ook een interessant sales vraagstuk liggen. Ik ben met new business manager Jeroen om tafel gegaan en we kwamen al snel tot de conclusie dat we van waarde konden zijn voor elkaar. Met zijn jarenlange ervaring in de sales/consultancy richting en met mijn verfrissende en kritische blik zaten we snel al meer dan een uur met elkaar te sparren. Mijn ervaring ligt bij B2C en die van hem bij B2B. We konden direct een aantal leuke anekdotes uitwisselen. Dit deed mij besluiten dat VrijdagOnline hét bedrijf voor mij was.

Mijn werkzaamheden bestaan uit het schrijven van een onderzoek met als doel VrijdagOnline te adviseren. Natuurlijk houd ik tijdens het schrijven van mijn scriptie mijn oren en ogen open. Zo leer ik ook veel van het bedrijfs- en salesproces. Dus ik hoop dat Jeroen nog niet gek wordt van mijn vele vragen😇

Ik ben inmiddels al behoorlijk "ingeburgerd". Het is natuurlijk lastig in deze tijd, maar wanneer ik op kantoor ben, is er ook echt persoonlijke interesse van alle kanten. De sfeer is goed, het team voelt vertrouwd, de koffie is lekker en er wordt hard gewerkt. Wel vliegen de lastige termen met betrekking tot webdesign en online marketing mij om de oren. Maar ook dit begint te wennen. Zo mag je je collega's alles vragen en is iedereen geduldig in de uitleg. Er wordt gezorgd dat je je betrokken voelt. De cultuur bestaat hier uit ambitieuze werknemers die graag een stapje extra voor elkaar en de klant zetten. Ik weet zeker dat ik hier nog genoeg ga leren en ik zet mij graag in om dit fantastische team te kunnen helpen met het oplossen van hun vraagstuk.

 

Yorick Schoel

Ik ben 21 jaar en ik zit in mijn 2e jaar van de studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik volg de major Marketing & Sales management en ik streef ernaar mijn bachelor in 2 jaar te halen.

Bijna iedereen weet dat het erg lastig is om een leuk en tegelijkertijd goed stagebedrijf te vinden. Zeker in deze coronatijd! Bij het zoeken naar een stage stuitte ik op de website van VrijdagOnline. Met een paar blogs van eerdere stagiairs en werknemers kreeg ik een positief beeld van het bedrijf en de werkzaamheden. En niet te vergeten: ze zijn ook partner van de Hanzehogeschool! Daarom stuurde ik ze een mailtje en kreeg ik binnen een dag al een reactie. Ook tijdens het sollicitatiegesprek hing er een erg fijne sfeer. Na een open en leuk gesprek kreeg ik te horen dat ik er stage mocht lopen!

Na iedereen te hebben ontmoet en een voorproefje  te hebben gehad van de manier van werken, kan ik zeggen dat het stage lopen bij VrijdagOnline precies is zoals je zou willen. Met een gezonde mix van vrijheid en verplichtingen kom je je dag door. Die vrijheid is wel een belangrijk punt voor een stagiair, aangezien je tijdens een stage natuurlijk zoveel mogelijk verschillende dingen wil doen. Je wilt ontdekken waar je goed in bent en waarin niet. VrijdagOnline biedt hiervoor alle mogelijkheden. Als je iets ziet wat je leuk vindt, of iets aan het doen bent wat je totaal niet ligt, kan je dit gewoon aangeven. Dan kan je bijvoorbeeld een dag meelopen bij een andere afdeling of ze vinden een nieuwe opdracht voor je.

Hiernaast hangt er een erg relaxte en gezellige werksfeer. Los van hard werken is er altijd wel tijd voor een grapje of een leuk gesprek. Dit beïnvloedt, in mijn optiek, de werkhouding en sfeer positief. Alle verschillende werkzaamheden houd de stage fris en vernieuwend. Precies wat je nodig hebt in deze tijd. Daarbij komen veel werknemers van de Hanzehogeschool en hebben een aantal hier ook zelfs stage gelopen! Dit betekent dat iedereen hier weet wat er tijdens een stage van je wordt verwacht en hoe ze je het beste kunnen begeleiden. Ik ben erg benieuwd naar hoe ik me ga ontwikkelen het komende half jaar en wat ik kan betekenen voor VrijdagOnline.

 

Bas Jansen

Ik ben 18 jaar en ik studeer Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik heb voor de major Marketing Communicatie Management gekozen en zit nu in het tweede jaar van mijn opleiding.

Ik heb ervoor gekozen om bij VrijdagOnline stage te lopen, omdat ik op zoek was naar een jong en snelgroeiend online marketingbedrijf. VrijdagOnline is daar het perfecte bedrijf voor. Doordat ik al verschillende jongens kende die ook hun stage hebben gedaan bij VrijdagOnline, wist ik dat het een erg fijn bedrijf is waar je veel kan leren op het gebied van online marketing. Toen ik mijn sollicitatie had ingediend, kreeg ik al snel reactie. Voor ik het wist hadden we een afspraak gemaakt voor een sollicitatiegesprek. Ik ging samen met Hella, de Online Marketing Manager, in gesprek en voelde direct de warmhartige en fijne sfeer van het bedrijf. Het gesprek verliep erg goed en ik werd aangenomen!

Door de coronamaatregelen is mijn stage niet zoals normaal. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om elke dag op het kantoor te werken of om een welkomstborrel te houden, zodat je elkaar snel leert kennen. Toch doen de collega’s hun best om mij te leren kennen en voel ik mij echt onderdeel van het VrijdagOnline team. Ik kan, als ik mij daar fijn bij voel, elke week naar het kantoor komen. Dit doe ik dan ook zeker, aangezien ik het gevoel heb dat ik daar het meeste van leer. Ook het thuiswerken wordt goed geregeld. Als ik iets nodig heb om beter te kunnen werken (een extra scherm, koptelefoon of telefoon), dan kan ik dat aangeven en wordt dat geregeld.

VrijdagOnline is het ideale stageadres, omdat je in een hele fijne werkomgeving terecht komt waar iedereen er alles aan doet om elkaar en de klanten tevreden te houden. Naast dat het erg gezellig is, leer ik enorm veel over het schrijven van SEO teksten, het bouwen van Google Ads campagnes en het ontwerpen van mooie websites. VrijdagOnline biedt de ruimte om jezelf te ontwikkelen in de punten waar jij beter in wil worden. Dit alles zorgt ervoor dat VrijdagOnline voor mij het perfecte stageadres is. 

 

Roald Offringa

Ik ben 25 jaar en ik een student aan de Hanzehogeschool Groningen. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding Commerciële Economie. In februari van dit jaar ben ik begonnen met mijn afstudeerstage bij Vrijdag Online. Het leek mij namelijk leuk om na mijn minor online marketing ook af te studeren op een vraagstuk over online marketing.

Hoe ik hier ben terechtgekomen? Via het LinkedIn netwerk van mijn vader. Die kent iemand wiens dochter bij VrijdagOnline werkt. Naast VrijdagOnline heb ik nog met vier andere bedrijven gesproken. Maar mijn keuze viel uiteindelijk op VrijdagOnline. Dit kwam mede door vriendelijkheid. Ik voelde me meteen op mijn plek.

VrijdagOnline is een superleuk bedrijf vol met gezellige collega’s, maar niet te vergeten ook een erg goede omgeving voor mij als student. Ik kan hier afstuderen zonder enige belemmering en er wordt ook echt wat met het onderzoek gedaan. Ondanks Corona voel ik mij onderdeel van dit bedrijf. Met mijn afstudeeronderzoek gaat het goed en ik hoop met mijn afstudeeronderzoek VrijdagOnline verder te helpen met de online marketing activiteiten.

 

Talent in the making

Wij wensen ook deze lichting stagiairs heel veel succes met hun stage. En mocht je ze aan de telefoon krijgen: be nice. We hebben het allemaal moeten leren😉

 

author

Over de Auteur

Kim is na haar opleiding Geschiedenis op wonderbaarlijke wijze in de online wereld beland. Hier kan ze zich bezighouden met dat wat ze het liefste doet: coördineren, redigeren en projectplannen schrijven. Op VrijdagAvond vind je haar achter de buis geplakt of aan de tekentafel, waar ze onder andere portretten schildert.