Offerte aanvragen

Een goede start van je carrière

  • Home /
  • Weblog /
  • Een goede start van je carrière

Een goede start van je carrière 

 

In het kort: Ik heb mijn afstudeerstage van de HBO opleiding Software Development bij VrijdagOnline voltooid. Daarna ben ik aangenomen als Junior Developer.

 

In de periode vóór mijn stage bij VrijdagOnline speelde ik al langere tijd met het idee om iets te maken waarmee autobedrijven hun occasions goed kunnen weergeven op hun website. Dit leek mij leuk om te maken en ook iets dat een websitebouwer daadwerkelijk zou kunnen verkopen. Ik wilde dit graag doen met Umbraco als CMS, omdat ik hier ervaring mee had en het beviel mij heel erg goed. 

 

Op een dag, tijdens de eerder genoemde periode waarin ik een stage zocht, begon ik met googelen op “website autobedrijf”. Zo kwam ik op de website van VrijdagOnline terecht (hulde aan Google!). En er stond op hun website dat zij met Umbraco werkten! Precies wat ik zocht in een stagebedrijf. Ik had er een goed gevoel over en ik heb gelijk gebeld.

 

Aan de telefoon kreeg ik de beste telefoniste van de wereld aan de lijn, namelijk: onze ‘tante’ Hella. “Hallo, VrijdagOnline, Met Hella.” - een zin waarvan ik toen nog niet wist dat ik die nog heel vaak zou gaan horen.  Ik legde uit aan Hella waarom ik belde en zij zou er voor zorgen dat ik teruggebeld zou worden. Later werd ik teruggebeld en werd mij gevraagd of ik wel even naar GRONINGEN wilde komen.

 

“Groningen, dat is wel ver!” was mijn reactie. Maar goed, ik ging naar Groningen voor het sollicitatiegesprek.

 

Tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik meteen een goede klik met eigenaren Joost en Arjan. Het zijn dan ook allebei echt hele fijne mensen. Zij vonden mijn ideeën goed passen bij het aanbod van VrijdagOnline en hun beeld voor de toekomst van het bedrijf. Ook was het mogelijk om na mijn studie aan de slag te gaan bij VrijdagOnline als developer. Dit voelde allemaal gelijk erg goed en iedereen was enthousiast. Ik werd aangenomen!

 

Het project waaraan ik heb gewerkt is uiteindelijk gedoopt tot ‘de automodule’. “Een module waarmee autobedrijven occasions kunnen weergeven op hun website” was de leus. Ook was er direct al een klant die deze module graag wilde hebben. Dit zorgde voor veel motivatie bij mij. Uiteindelijk is de automodule ook op zijn website geïmplementeerd. Een droom die uitkwam! Na een succesvolle afstudeerstage ben ik direct begonnen bij VrijdagOnline als Junior Developer. 

 

Ik krijg in mijn werk veel vrijheid en vertrouwen. Dit werkt voor mij erg goed. Senior Developer Arjan is een goede baas/manager en staat altijd open voor ideeën en een goede discussie. Door zijn sturing kan ik presteren en mooie dingen maken. Ook met de designer werk ik prettig samen.

 

De sfeer bij VrijdagOnline is altijd goed. Op kantoor en tijdens het videobellen is het altijd gezellig en iedereen gaat fijn met elkaar om en kent elkaar goed. VrijdagOnline is gewoon een super gezellig bedrijf. Ik denk dat er weinig bedrijven zijn die zo’n goede sfeer hebben. Men steunt elkaar altijd persoonlijk en in het werk. We zijn echt een team. Ondanks dat je natuurlijk in je werk moet presteren is er altijd veel ruimte voor lol en gezelligheid. Door deze positiviteit presteer je ook weer beter, is mijn ervaring. Successen worden gevierd en je voelt je gesteund, gehoord en gewaardeerd.

 

Hier heb ik mij écht kunnen ontwikkelen als developer. Ik zal VrijdagOnline altijd dankbaar blijven voor zo’n mooie start van mijn carrière en hoop er nog lang te blijven werken.

author

Over de Auteur

Jorn volgt op dit moment de opleiding Associate Degree Software Development. Om deze opleiding succesvol af te ronden loopt hij fulltime stage bij VrijdagOnline waar hij bezig is met het ontwikkelen van nieuwe producten en technieken zodat we nog succesvollere websites kunnen opleveren. We hebben eigenlijk geen idee waar hij op VrijdagAvond is.