Offerte aanvragen

Gebruik nooit "welkom bij" op je site!

  • Home /
  • Weblog /
  • Gebruik nooit "welkom bij" op je site!

"Welkom op deze website." Het is eigenlijk een totaal overbodige mededeling. Als je binneloopt bij een bedrijf zie bij de ingang toch ook geen groot bord met WELKOM BIJ..? Het welkom heten op een site is zinloos. Het voegt namelijk niets toe. Een bezoeker voelt zich echt niet meer welkom doordat dat op een pagina geschreven staat, maar naast het feit dat het niets toevoegt aan een pagina kan het gebruik van welkom ook nog eens slecht zijn voor je website.

undefined

Slechter vindbaar

Met de titel van je homepage zeg je waar je website over gaat en waar je op gevonden wilt worden. In de titel moet je het belangrijkste zoekwoord waarop jij wilt gevonden wilt worden zetten. Heb je een schildersbedrijf in Assen, dan is het slim om je homepage "Schildersbedrijf Assen" te noemen. Als je de pagina de titel "Welkom bij Schildersbedrijf de Jong" noemt, geef je aan dat je gevonden wilt worden op "Welkom bij"en dat kan niet de bedoeling zijn. Het gebruik van welkom heeft dus alleen maar een negatief effect op de vindbaarheid van je site.

Andere negatieve effecten undefined

Naast het slechter vindbaar maken van je site, val je je lezers lastig met inhoudsloze tekst waar ze niet voor komen. Ze bezoeken jouw website, omdat ze meer te weten willen komen over jouw bedrijf of product. Je moet ervoor zorgen dat bezoekers van jouw site meteen de informatie krijgen die ze willen hebben. Ook daarom is het belangrijk om in de titel te zetten waar jouw website over gaat of waar jouw bedrijf voor staat.  Ten slotte neem je door "Welkom bij" te gebruiken kostbare en dure schermruimte in beslag die je veel beter voor andere teksten kunt gebruiken. 

Dus staat er welkom op de homepage van uw website, haal het dan direct weg!

author

Over de Auteur

Na haar opleiding Commerciele economie is Hella bij ons aan de slag gegaan als SEO specialist en Adwords consultant. Hella houdt zich met name bezig met het hoger krijgen van websites in Google Adwords. Hoe hoger de conversie in de betaalde zoekresultaten, hoe trotser Hella. Op VrijdagAvond zit ze vaak op de bank te Netflixen.