Offerte aanvragen

Google Drive: Makkelijk online samen aan hetzelfde document werken

  • Home /
  • Weblog /
  • Google Drive: Makkelijk online samen aan hetzelfde document werken

Ken je dat? Je hebt net een uur lang aan een rapport of een verslag zitten werken, of teksten voor je website, maar ineens is alles verdwenen, omdat je niet op opslaan hebt gedrukt. Dit probleem is met Google Drive verleden tijd. Alles wordt hier automatisch opgeslagen en zo kun je niets kwijtraken. Daarnaast is Google Suite ook een geweldige manier om samen tegelijkertijd aan één document te werken zonder heen en weer te hoeven mailen.

Google Drive is eigenlijk net zo iets als Microsoft Office, maar dan online en gratis. Het is een programma waarin je documenten, presentaties, spreadsheets, presentaties, formulieren en tekeningen kunt maken. Dit is alles wat je ook in Microsoft Office kunt doen. In Google Drive heb je 5GB ruimte om documenten op te slaan. Drive is beschikbaar voor pc's, Macs, Android apparaten en is ook te gebruiken op iPads en iPhones.

Probeer Google Suite uit


De grote voordelen

undefined

Google Drive heeft een aantal grote voordelen. Het feit dat je documenten automatisch worden opgeslagen is heel fijn. Zo zullen documenten nooit meer verloren gaan. Maar het echte grote voordeel aan dit programma is dat je samen tegelijkertijd aan een document kunt werken. Wanneer je samen in een bestand aan het werken bent, krijgt de cursor van de ander een eigen kleur, zodat je kunt zien waar de ander in het document is en wat diegene aan het doen is. Het grootste voordeel hiervan is dat je niet meer eindeloos heen en weer hoeft te mailen met bijlages.

Ook heb je hierdoor geen verschillende versies van documenten meer, waardoor je niet meer per ongeluk de verkeerde versie naar iemand kunt sturen. Dat versturen wordt nog makkelijker doordat je in je mail direct bestanden vanuit Drive kunt meesturen. Je hoeft de bestanden dus niet eerst op je computer op te slaan en vervolgens te uploaden

 

 

undefined

Samen in één bestand werken

 

Vele mogelijkheden van Google Driveundefined

Naast al deze handigheden biedt Google Drive nog vele mogelijkheden. Met een Google+ account kun je bijvoorbeeld direct uit Drive foto's uploaden in Google+. Ook kun je in Drive allerlei apps aan je account koppelen. Zo kan je met Pixlr Editor foto's bewerken, met Pixlr Express filters over foto's heen leggen en met Pixoriol Video video's bewerken. Zo zijn er nog veel meer apps die kunt koppelen aan je account. Het is ook mogelijk om Google Drive op je pc te installaren, zodat je offline bij je bestanden kunt. Wanneer je online gaat werken (elders) worden deze bestanden automatisch gesynchroniseerd met je online Google Drive account.

Wilt u met Google Drive starten kijk dan op: drive.google.com
Kijk voor meer tips en tricks op: www.hongkiat.com.

 

Goedkope website? Download hier onze prijslijst

author

Over de Auteur

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.