Offerte aanvragen

Hoe krijg ik meer volgers op Twitter?

  • Home /
  • Weblog /
  • Hoe krijg ik meer volgers op Twitter?

De beste tip om meer volgers op Twitter te krijgen is door zelf mensen te gaan volgen. Wanneer je mensen gaat volgen, krijgen zij een bericht dat jij ze nu volgt. Een aantal van die mensen zullen jou terug volgen. Wanneer je 100 mensen volgt zullen ongeveer 20 daarvan jou terug volgen. 

Hoe weet je nu welke Twitteraars je moet volgen?

Zoek in Twitter via de zoekfunctie naar mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied als jij en volg deze. Een andere goede manier is te kijken op de Twitterpagina's van mensen/bedrijven die dezelfde soort diensten/producten aanbieden als jij. Kijk welke mensen deze mensen/bedrijven volgen en volg hen. Kortom: volg de volgers! Mensen zijn blijkbaar geïnteresseerd in deze producten/diensten en er is daarom ook een grote kans dat ze geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf/product. Als jij ze gaat volgen, zullen ze jouw pagina bekijken en je misschien terug gaan volgen.


Unfollow mensen op Twitter
Het klinkt een beetje gek, maar soms is het nodig om een aantal mensen te unfollowen om meer volgers te krijgen. Twitter heeft namelijk bepaald dat je niet meer dan 2000 mensen mag volgens als je zelf niet meer dan 2000 volgers hebt. Het is daarom beter om mensen te verwijderen die jou niet volgen, zodat je meer ruimte hebt om nieuwe mensen toe te voegen die jou misschien wel gaan volgen.

Hoe krijg ik meer re-tweets?

Het krijgen van meer re-tweets leidt indirect vaak ook tot meer volgers. Het is dus belangrijk dat jouw berichten leuk en of interessant genoeg zijn om te retweeten. Hoe zorg je hier nou voor?

Gebruik niet teveel woorden
Uit onderzoek is gebleken dat tweets die tussen de 71 en 100 karakters bevatten het meest worden geretweet. Over het algemeen geldt: hoe korter je berichten des te grote is de kans dat ze niet geretweet worden. Aan de andere kant moet je bericht ook niet te lang zijn. Als je bericht geretweet wordt, komt de naam van de retweeter namelijk nog achter het bericht te staan. Het is daarom verstandig om in ieder geval 20 karakters over te laten, zodat de naam van de retweeter er nog achter past en er niet een gedeelte van je bericht verloren gaat.

undefined

Vraag om retweets
Het klinkt misschien gek, maar het is een goed idee om te vragen om retweets in je posts. Door please retweet of please RT in je Twitterbericht te zetten maakt je bericht meer kans om geretweet te worden. Dit is uit onderderzoek gebleken.

Tweet relevante en actuele berichten
Probeer in je posts informatie te zetten waar lezers echt iets aan hebben. Zorg dat het iets interessants, vernieuwends, spannends of vermakelijks is. Gebruik hiervoor links naar interessante artikelen of blogs van jezelf of anderen. Zo zullen mensen de berichten die jij tweet als waardevol gaan beschouwen en zorg je ervoor dat je meer volgers en retweets krijgt.

Dag en tijdstip om te twitteren
Het is bewezen dat hét moment om te twitteren op vrijdag tussen 12 en 2 overdag is. Dan worden namelijk de meeste berichten geretweet. Probeer daarom om tweets die je heel graag geretweet wil hebben op deze dag en dit tijdstip te posten.

Post berichten over Twitter
Berichten die over Twitter gaan worden 200 procent vaker geretweet dan berichten over Twitter. Heb je dus leuke nieuwtjes over Twitter, post hier dan vooral berichtjes over!

Check op Quicksprout een coole infographic met allerlei interessante informatie en weetjes over het krijgen van retweets.

author

Over de Auteur

Na haar opleiding Commerciele economie is Hella bij ons aan de slag gegaan als SEO specialist en Adwords consultant. Hella houdt zich met name bezig met het hoger krijgen van websites in Google Adwords. Hoe hoger de conversie in de betaalde zoekresultaten, hoe trotser Hella. Op VrijdagAvond zit ze vaak op de bank te Netflixen.

Reageren

comments powered by Disqus