Offerte aanvragen

Hoe Vrijdag Online werd

Serie: Bij VrijdagOnline

Deel 1: Hoe Vrijdag Online werd

 

Op de website kijken onze gezichten je al lachend aan. Als je lang genoeg naar beneden scrolt, vind je een kort verhaaltje over het ontstaan van VrijdagOnline. Mocht je het niet kunnen vinden: op een zonnige een vrijdagmiddag op Texel.

Maar er is natuurlijk veel meer te vertellen over VrijdagOnline. Vandaar deze blogserie. Om je een kijkje in de keuken te geven. Te weten met wie je zaken doet. We trappen af met een blogpost over het ontstaan van VrijdagOnline.

 

Want aan die zonnige vrijdagmiddag op Texel ging heel wat vooraf. Het begon allemaal in het Groningse Haren. Toevallig ook op een zonnige dag. Wel in de lente van 1985. Toen kwamen twee kleine jochies elkaar tegen. En verloren elkaar niet meer uit het oog. Joost en Arjan. Twee jeugdvrienden die inmiddels al tien jaar zakenpartners zijn.

 

Het eerste succes van deze twee vrienden is PC-Control. In het leven gebracht voor studiepunten groeit dit bedrijfje uit tot een heuse onderneming. Vanuit hun studentenkamers bieden Joost en Arjan iedereen die daar behoefte aan heeft ondersteuning op computergebied.

Na twee jaar is het klaar. Waarschijnlijk waren de oude vrouwtjes die ondersteuning nodig hadden op. Hun wegen scheiden zich. Joost doet ervaring op in de wereld van (online) marketing en management en Arjan in die van ICT en softwareontwikkeling.

 

In 2010 besluit Joost de draad weer op te pakken en VrijdagOnline ziet het levenslicht. VrijdagOnline. Een bedrijf gericht op het bouwen van websites voor bedrijven, met behulp van TRES. En blijkbaar doet Joost iets goed, want hij wordt bedolven onder de aanvragen.

Daardoor heeft hij dringend behoefte aan een goede softwareontwikkelaar. En daar komt (verrassing!) jeugdvriend Arjan weer om de hoek kijken. Alsof hij nooit is weggeweest. Na enkele baco’s en wijntjes achterover te hebben geslagen, besluiten ze zakenpartners te worden.

 

In de tien jaar (tijd voor een feestje!) dat VrijdagOnline bestaat, zijn we uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met 13 medewerkers, inclusief onze hardwerkende stagiairs. We doen inmiddels meer dan websites bouwen. Zo kun je bij ons terecht voor online marketing, social media, webteksten en nog veel meer.

Je vindt ons op de eerste verdieping van Het Kwadraat in Groningen. Je bent van harte welkom om een kopje koffie bij ons te drinken. Of een biertje tijdens onze wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Leren we elkaar meteen beter kennen. Woon je iets te ver weg? Dan kunnen we naar elkaar zwaaien tijdens een Skype call.

author

Over de Auteur

Kim is na haar opleiding Geschiedenis op wonderbaarlijke wijze in de online wereld beland. Hier kan ze zich bezighouden met dat wat ze het liefste doet: coördineren, redigeren en projectplannen schrijven. Op VrijdagAvond vind je haar achter de buis geplakt of aan de tekentafel, waar ze onder andere portretten schildert.