Offerte aanvragen

Hootsuite vs. Tweetdeck: vergelijking social media monitoring tools

  • Home /
  • Weblog /
  • Hootsuite vs. Tweetdeck: vergelijking social media monitoring tools

Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Instagram, Flickr, de lijst van verschillende soorten social media wordt steeds langer. Wanneer je als bedrijf graag zichtbaar wilt zijn op al deze netwerken, gaat er behoorlijk wat tijd zitten in het posten van berichten op al deze media. Het is daarom handig om als bedrijf een social media monitoring tool aan te schaffen. Hiermee kan je in één keer een bericht op al je social media posten. Hieronder vindt je de voor- en nadelen van verschillende monitoring tools.

Hootsuite

De bekendste social media monitoring tool is waarschijnlijk Hootsuite. Hootsuite biedt drie soorten pakketten: basis, pro en enterprise. We gaan hier alleen de basisversie bespreken, omdat deze gratis is. Met dit pakket is het mogelijk om berichten te posten op FaceBook, Twitter, Google+, Linkedin, Foursquare, MySpace en WordPress . Ook is het mogelijk om verschillende rapporten te bekijken. Zo kun je o.a. the Click-Through-Rate van URL’s, het klik volume en retweets bekijken. Heel handig aan Hootsuite is dat je berichten kunt inplannen. Hierdoor is het mogelijk om berichten te posten op tijden dat je niet aan het werk bent of wanneer je er te druk voor bent. Op die manier kun je ervoor zorgen dat het lijkt alsof je wel elke dag aanwezig bent op social media.

Tweetdeck

Tweetdeck is een social media dashboard van Twittter waarmee je ook meerdere social media accounts kunt beheren. Tweetdeck biedt veel zelfde mogelijkheden als Hootsuite. Tweetdeck is echter een programma dat je moet downloaden op je computer, waardoor je niet altijd en overal (zoals met Hootsuite) berichten kunt posten. Met Tweetdeck is het mogelijk om lijsten te beheren om updates van bepaalde personen of over bepaalde onderwerpen te kunnen volgen. Een groot voordeel aan Tweetdeck is dat  het door de speciale feature Deck.ly mogelijk is om berichten langer dan 140 karakters te posten op Twitter. Je bericht wordt dan afgebroken en er komt een link naar een pagina achter te staan waar je de rest van het bericht kun lezen. Nadeel van Tweetdeck dat er geen berichten mee kan posten op Google+.

Hootsuite vs. Tweetdeck

undefined

Voorkeur

Tweetdeck en de gratis versie van Hootsuite bieden veel zelfde mogelijkheden. Toch gaat mijn voorkeur uit naar Hootsuite, omdat Hootsuit veel sneller is dan de cloudversie van Tweedeck en omdat je hiermee ook berichten op Google+ kunt posten.

author

Over de Auteur

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.