Offerte aanvragen

Is het weer zover? De boekhouding...

  • Home /
  • Weblog /
  • Is het weer zover? De boekhouding...

SERIE: Online software gadgets en tools voor op kantoor 

Deel 1: Is het weer zover? De boekhouding…

 

Boekhouden, oftewel de (financiële) administratie bijhouden. Dit wekelijkse “feest” kunnen we terugvoeren naar het vroegmoderne Italië. Het woord boekhouden is dan ook mede afgeleid van het Italiaanse tenere i libri. Een leenwoord dus; overgenomen uit een andere taal.

We zouden deze lening het liefst meteen stopzetten. Hier, heb je je leenwoord terug, wij zijn er wel klaar mee. Maar blijkbaar hebben we tegelijkertijd een of andere woekerpolis afgesloten en zitten we er aan vast. En zo zie je de denkbeeldige stapel papierwerk op het hoekje van je bureau iedere dag weer een beetje verder groeien.

 

De redding van iedere ondernemer: online boekhoudtools

Gelukkig zijn er een aantal handige online tools beschikbaar die het boekhouden een stuk gemakkelijker maken. Niet leuker, helaas. Mocht daar ooit een tool voor komen, zijn wij de eersten die het je laten weten!

In deze blogpost geven we je een aantal voorbeelden van online boekhoudtools. Van tools die nog net niet je boodschappen thuisbezorgen tot tools die echt alleen maar om het boekhouden draaien. Dan mag je zelf weten welke je kiest. Maar dat kan jij.

 

1. De all-in-one tool: E-boekhouden.nl

Iedere ondernemer heeft van deze tool gehoord. Je kunt er mee boekhouden, factureren, offertes versturen, uren registreren en relaties beheren. Ben je op zoek naar een all-in-one tool die je meer biedt dan alleen boekhouden, dan is dit een goede optie.

2. Financieel inzicht met Visma eAccounting

Visma? Die van Jumbo Visma? Krijg ik er bij aanschaf dan Kjeld Nuis of Tom Dumoulin bij? Nee, helaas niet. Bij Visma kun je kiezen uit drie pakketten, waarbij de meest omvattende het pakket voor de professional is. Ben je op zoek naar een tool die je meer financieel inzicht geeft, dan is deze voor jou.

3. Dé tools voor de ZZP’er

MoneyBird, MoneyMonk en Reeleezee. Zomaar een aantal tools die zich focussen op jou als ZZP’er. Deze tools zijn ook echt alleen voor de boekhouding en gaan voor het volledige ontzorgen. Geen franjes, geen spannende beloftes. Boekhouden zal je. 

 

En dan nu die keuze

Kortom, genoeg te kiezen. Het is maar net waar je naar op zoek bent. En die keuze kunnen we helaas niet voor je maken. We kunnen wel websites bouwen. Google Ads accounts inrichten. Activerende teksten schrijven. Dat dan weer wel.

Welke tool ga jij gebruiken? Of gebruik je er al een die niet op ons lijstje staat? Laat het ons weten! #geefkennisdoor

author

Over de Auteur

Kim is na haar opleiding Geschiedenis op wonderbaarlijke wijze in de online wereld beland. Hier kan ze zich bezighouden met dat wat ze het liefste doet: coördineren, redigeren en projectplannen schrijven. Op VrijdagAvond vind je haar achter de buis geplakt of aan de tekentafel, waar ze onder andere portretten schildert.