Offerte aanvragen

Je wil je eigen website maken...

  • Home /
  • Weblog /
  • Je wil je eigen website maken...

Je wilt je eigen website maken? Hier geven wij enkele tips waarmee je zelf je eigen website goedkoop kunt bouwen. Voordat we dat doen wijzen wij je er op dat het maken van een website een specialistische bezigheid is dat zelfs bij professionals heel veel tijd in beslag kan nemen.

Bedenk  van te voren goed of je zelf een website gaat maken, of er een laat maken door een professioneel bureau. Een website laten maken kan al voor € 750,-.

Wat moet je kunnen om zelf een website te kunnen bouwen

Afhankelijk van de webdesign software die je gaat gebruiken heb je meer of minder kennis nodig over webdesign om je eigen website te maken. Om een website te maken moet u in iedergeval enige kennis hebben van HTML, CSS en een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop of Illustrator. Wanneer je beschikt over basiskennis van deze onderwerpen kun je een heel eind komen met het maken van een eigen website.

Wanneer je een dynamische website wilt  dien je tevens flinke kennis te hebben van de scripttalen PHP, of .NET. Dit zijn talen die op de server worden gedraaid om bepaalde processen binnen uw website uit te voeren.

HTMLundefined
Met HTML code kun je in softwarepakketten als dreamweaver of in een kladblok code schrijven om uw website de juiste structuur en inhoud te geven. HTML is de code die de website vertelt wat er op het beeld moet komen te staan. Ook wanneer je gebruik gaat maken van een klik-en-klaar systeem om websites te maken, is het handig om te beschikken over enige HTML kennis.

Basiskennis HTML verbeteren
Wil jij je basiskennis HTML verbeteren om je eigen website te kunnen maken? Kijk dan eens op:
www.handleidinghtml.nl 

Om makkelijk HTML te kunnen schrijven zijn er diverse HTML editors beschikbaar zoals Adobe Dreamweaver en het gratis HTML editor programma HTML Kit 

CSS
CSS is code die je nodig hebt om de website de juiste vormen, kleuren en opmaak te geven. De CSS code zorgt er voor dat je website weet hoe jouw website er uit moet komen te zien. Samen met HTML is CSS de basis van de website dieje wilt gaan maken. Met HTML en CSS kunt u al een statische (zonder database) website maken

Basiskennis CSS verbeteren
Wil je weten wat CSS is en hoe het werkt? neem dan een kijkje op www.w3schools.com om te leren hoe je met css uw eigen website kunt maken.

Fotobewerking
Wanneer je met HTML en CSS de inhoud en vormgeving van jouw eigen website hebt gemaakt, moet u deze nog opmaken met mooie afbeeldingen. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor de header of achtergrond van de eigen website. Afhankelijk van wat voor website je wilt maken heb je kennis nodig van het bewerken van foto's.

Het populairste programma om foto's in te bewerken is Photoshop. Indien je niet over dit relatief dure pakket beschikt,  kun je ook gebruik maken van het gratis fotobewerkingsprogramma Gimp.

PHP of .NET
Wanneer je een dynamische website wilt maken dien je tevens te beschikken over uitgebreide kennis van PHP of .NET. Beide scripttalen doen vrijwel hetzelfde. Dit is niet in een dag of een week te leren en je zult een uitgebreide cursus of opleiding moeten doen om dit onder de knie te krijgen.

Website laten maken

Wat heb je nodig om een eigen website te ontwikkelen

Wanneer je helemaal zelf een website wilt maken zonder daarbij een voorgeprogrammeerd CMS te gebruiken, heb je een aantal softwarepakketten nodig waarmee je de codes voor je eigen website kunt schrijven en de afbeeldingen voor je website kunt bewerken. We geven hieronder een opsomming van de programma's die je in iedergeval nodig hebt om je eigen website te maken:

Dreamweaver of HTML kit
Photoshop of Gimp
Kladblok

Hosting en domeinnaam
Naast deze softwarepakketten, moet de website natuurlijk online staan. Daarvoor heeft de een domeinnaam en hosting nodig. Dit kun je o.a. bestellen op www.vevida.nl Je kunt de HTML en CSS bestanden van je eigen website online zetten met een FTP programma als FileZilla

Kant en klaar CMS

Wanneer je liever gebruik maakt van een CMS om je website te maken, bestaan er honderden verschillende CMS systemen waarmee je eenvoudig je eigen website kunt maken. Wanneer je een eenvoudige website wilt maken, raden wij je de volgende gratis cms systemen aan:

Wordpress
Wordpress is van origine een blogging systeem waarmee eenvoudig blogs kunnen worden opgezet. De afgelopen jaren is Wordpress echter ontwikkeld tot een volwaardig website CMS waarmee je relatief eenvoudig een eigen website kunt maken. Wordpress

Joomla
Met Joomla kun je een uitgebreide website maken met cms. Joomla beschikt over zeer veel gratis uitbreidingsmodules die uw website extra functionaliteiten geeft. Joomla

Drupal
Ook met Drupal bent je in staat om relatief eenvoudig een professionele website met CMS te maken. Ook Drupal beschikt net als Wordpress en Joomla over diverse uitbreidingsmodules waarmee je je eigen website extra functionaliteiten kunt geven. Drupal

Nog veel meer CMS systemen om uw website te maken
Naast deze 3 cms systemen zijn er nog veel meer cms' en waarmee je een website kunt maken. Voor een compleet overzicht raden wij je aan eens een kijkje te nemen op: www.opensource-cms.nl

Webservices voor webbouw

Wanneer u geen zin of tijd heeft om HTML en CSS te leren en u vindt de verschillende CMS systemen ook te ingewikkeld, dan zijn er nog veel verschillende online programma's waar u makkelijk uw eigen website kunt maken. Deze programma's hebben wel als nadeel dat u vast zit aan een zeer vastomleide layout, maar u kunt hier wel heel makkelijk uw eigen website maken.

De bekendse online programma's om zelf uw website te maken zijn:

JouwWeb.nl
WebKlik.nl
Weebly.nl 

Deze online website maken programma's stellen u in staat om relatief eenvoudig een mooie website te maken. Hierbij geldt wel dat u er uiteraard wat tijd en energie in moet steken. Daarnaast is het handig als u enige webdesign ervaring heeft, of op zijn minst gevoel voor webdesign.

Toch liever een website laten maken door een professioneel bedrijf?

author

Over de Auteur

Na haar opleiding Commerciele economie is Hella bij ons aan de slag gegaan als SEO specialist en Adwords consultant. Hella houdt zich met name bezig met het hoger krijgen van websites in Google Adwords. Hoe hoger de conversie in de betaalde zoekresultaten, hoe trotser Hella. Op VrijdagAvond zit ze vaak op de bank te Netflixen.

Reageren

comments powered by Disqus