Offerte aanvragen

Marketing: video vs. tekst

Online video's zijn hot. We bekijken een paar uur per week video's op Youtube en we delen onze filmpjes ook graag op Facebook. Gemiddeld worden er zo'n 1000 video's per minuut op Facebook gedeeld. Video wordt ook steeds meer ingezet als marketingmiddel. Worden er nu betere resultaten geboekt met marketingvideo's dan met marketingteksten?

Populariteit Youtube

Youtube is tweede grootste zoekmachine ter wereld. Er wordt per maand vier miljard uur naar video's gekeken door mensen en de zoekmachine heeft per maand 800 miljoen unieke bezoekers. Uit deze cijfers blijkt dat video immens populair is. Ook in de marketingwereld gaat video een steeds grotere plek innemen.

Werkt videomarketing beter dan tekstmarketing?

We hebben een aantal feiten op een rijtje gezet waaruit blijkt dat het gebruik van video vaak tot langere bezoeken leidt en dat mensen de boodschap of de essentie van jouw site door video's vaak beter onthouden.

  • 60% van de mensen heeft een voorkeur voor video.
  • Met een video blijven bezoekers gemiddeld 5 minuten en 50 seconden op een site, terwijl men zonder video gemiddeld slecht 42 seconden op een site blijft.
  • Een video vergroot de kans op een aankoop met 64%.
  • Video's zijn beter te onthouden. Door een video te bekijken, onthoudt je ongeveer 50% van de inhoud terwijl je van teksten slechts 22% onthoudt.

undefinedVideo's over producten

Biedt jouw bedrijf verschillende producten of diensten aan? Maak dan korte video's waarin je uitlegt hoe je het product moet gebruiken en wat de voordelen ervan zijn. Biedt jouw bedrijf een bepaalde dienst aan? Maak dan een video waarin je uitlegt wat die bepaalde dienst inhoudt en waarom ze juist bij jouw bedrijf die dienst moeten afnemen. 

 

Tips voor het maken van een productvideo

  • Houd het kort. Maak je video zo kort mogelijk. Neem genoeg tijd om uit te leggen hoe het product werkt, maar maak je verhaal niet te uitgebreid. Een video van langer dan 4 minuten wordt waarschijnlijk niet eens bekeken.
  • Zorg ervoor dat je video grappig, opvallend of spannend is. Hierdoor zullen bezoekers sneller een positieve associatie met jouw bedrijf krijgen en is de kans groter dat ze een product of dienst bij je afnemen.
  • Zorg voor een goede kwaliteit van de video. Zorg dat je filmpje professioneel overkomt. Een amateuristische video van slechte kwaliteit zal een negatieve indruk op je bezoekers maken.
  • Wees consistent. Zorg dat je je productvideo's altijd in hetzelfde format maakt. Hierdoor zal de bezoeker de video's koppelen aan jouw site en dat is positief voor de merkwaarde van je bedrijf. 
  • Call-to-action. Zorg dat je in je video je klant oproept tot een actie. Hierdoor zal je conversie verhogen.
  • Gebruik je video's ook in je nieuwsbrieven.

author

Over de Auteur

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.