Offerte aanvragen

Waarom afbeeldingen belangrijk zijn op je website

  • Home /
  • Weblog /
  • Waarom afbeeldingen belangrijk zijn op je website

Een website met alleen tekst resulteert veel minder in conversies dan websites met tekst met aantrekkelijke afbeeldingen. Wil je een bepaalde emotie oproepen bij je bezoekers? Een afbeelding voegt net wat meer emotie toe aan een artikel dan alleen een lap tekst. Echter, een afbeelding kies je niet zomaar... Er zijn een aantal punten waar je op moet letten die ik hier zal bespreken.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

sfeer fotoHet doel van de foto

Met wat voor doel plaats je een afbeelding? Dient de foto louter als opfleuring van de tekst of wil je een bepaalde sfeer creëren? Let erop dat de kleuren van de afbeelding bij de sfeer aansluiten, zodat er een totaalplaatje ontstaat dat overeenkomt met de tekst. Er zijn allerlei soorten afbeeldingen mogelijk. Als je denkt dat een afbeelding niet ten goede komt bij je tekst, kan je ook kiezen voor een abstract plaatje, zwart-wit, etc.

 

Afbeelding met de juiste resolutie en goede belichting

Zorg ervoor dat de afbeelding die je kiest, van uiterst goede kwaliteit is. Een slechte foto wordt namelijk snel herkend en niet gewaardeerd. De afbeelding moet goed passen bij de tekst, dus kijk goed naar de positie van de afbeelding in de tekst en de grootte van de afbeelding. Doe je dit niet, dan kan dit afbreuk doen aan het artikel.

 

Laat je afbeelding aansluiten bij je onderwerp

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar vergis je niet, voor een goede afbeelding die je tekst
ondersteunt komt vaak een hoop creativiteit bij kijken. Op Google kan je inspiratie opdoen naar hetgeen wat jij zoekt. Zoek in Google eens naar het onderwerp van je website en klik in Google op de afbeeldingen resultatenpagina.

 

Een professionele fotograaf inhuren

De allerbeste oplossing voor mooie (bedrijfs)foto's is natuurlijk het inhuren van een professioneel fotobedrijf. Als je in Google zoekt op "bedrijfsfotos laten maken" kom je er een heleboel tegen. Geen zin om te zoeken? Kijk dan eens op www.sixpool.nl

 

Stockfoto’s bestellen

Als je niet de juiste camera of fotomateriaal hebt en geen budget voor een fotograaf, kan je er altijd voor kiezen om stockfoto’s te bestellen. Dit zijn professionele fotodiensten waar je je op kunt abonneren. Er zijn verschillende databanken met talloze professionele foto’s en afbeeldingen. Voor het downloaden van deze foto’s betaal je echter wel een maandelijks bedrag. Zoek maar eens op "stockphoto" in Google. Wij maken ook gebruik van stockfoto's bij de websites die we maken. Wij bestellen deze afbeeldingen bijvoorbeeld bij www.shutterstock.com

fotos op website

author

Over de Auteur

Noortje volgt de studie communicatie en zit in haar derde jaar. Naast haar studie werkt ze bij VrijdagOnline en bouwt ze de meest fantastische websites. Op VrijdagAvond drinkt ze graag een biertje of wijntje in haar favoriete cafe.